Lectura joacă un rol esențial în dezvoltarea copiilor, ajutându-i să-și dezvolte imaginația, vocabularul și abilitățile de gândire critica. Iată o selecție de cărți captivante și educative pentru copii în 2023:

1. „The Ickabog” de J.K. Rowling

Celebra autoare J.K. Rowling ne poartă într-o lume magică cu această poveste despre un monstru mitic numit Ickabog și aventurile unor copii curajoși. Cartea este plină de ilustrații adorabile realizate de copii din întreaga lume, care au participat la un concurs de ilustrații organizat de Rowling.

2. „The Tale of the Mandarin Duck” de Bette Midler

Această carte ilustrată frumos spune povestea unui rață mandarin uimitor de frumoasă care scapă din Grădina Zoologică Centrală din New York și se plimbă pe străzile orașului. Cartea promovează aprecierea frumuseții naturii și a creaturilor sale.

3. „The BumbleBee Queen” de April Pulley Sayre

O carte minunată despre lumea fascinantă a albinelor și a importanței lor în polenizarea plantelor. Cu ilustrații detaliate și un text informativ, această carte educativă este perfectă pentru copiii interesați de natură.

4. „Nina Soni, la Inginer” de Kashmira Sheth și Jenn Kocsmiersky

A doua carte din seria „Nina Soni” urmărește aventurile lui Nina, o tânără inventatoare și curioasă, care rezolvă problemele cu creativitate și entuziasm. O carte inspiratoare pentru copiii pasionați de știință și tehnologie.

5. „Bunica” de Jessica Love

În această continuare a cărții „Julian is a Mermaid”, Julian își petrece ziua cu bunica sa, care îi împărtășește dragostea pentru natură și aventură. O poveste plină de afecțiune și acceptare, perfectă pentru promovarea diversității și a iubirii de sine.

6. „The I Survived Graphic Novel” de Lauren Tarshis

Această serie de romane grafice se bazează pe seria de cărți „I Survived” a autoarei Lauren Tarshis și aduce în prim-plan evenimente istorice importante, cum ar fi naufragiul Titanicului și cutremurul din San Francisco, într-un format accesibil pentru copii.

7. „A New Day” de Brad Meltzer

Pentru cei mici pasionați de supereroi, această carte prezintă poveștile a 13 eroi reali, inclusiv Martin Luther King Jr. și Helen Keller. Ilustrațiile vibrante și poveștile inspiraționale îi vor motiva pe copii să facă bine în lume.

8. „The Last Cuentista” de Donna Barba Higuera

Această carte spune povestea lui Petra, o fată care descoperă că are abilitatea rară de a crea povești care prind viață. O aventură plină de magie și curaj, care explorează puterea poveștilor.

9. „Skunk and Badger” de Amy Timberlake

O carte plină de umor despre un skunk amabil și un tâmpit serios care devin colegi de cameră neașteptați. Cartea promovează învățarea despre diferențe și prietenie.

10. „The Night Before Christmas: A Visit from St. Nicholas” de Clement C. Moore, ilustrată de Jerry Pinkney

O reinterpretare ilustrată minunată a clasicului „The Night Before Christmas”, care aduce povestea la viață pentru noile generații de cititori. Ilustrațiile detaliate și expresive fac ca această carte să fie o alegere minunată pentru a crea tradiții de Crăciun în familie.

Aceste cărți oferă o varietate de experiențe de lectură pentru copii de toate vârstele și interesele. Fie că sunt în căutare de aventuri fantastice, lecții despre natură sau povești despre curaj și prietenie, există ceva pentru fiecare mic cititor în lista noastră de cărți recomandate în 2023. Încurajați lectura în rândul copiilor și bucurați-vă împreună de călătoriile lor literare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *