la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Știrile zilei

 

Judecătoarea în cadrul Curții de Apel București – Secția I penală Veronica Cîrstoiu și fiul acesteia, Florin Cergan, arestați preventiv pentru 29 de zile

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu și fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestați preventiv, vineri noapte, de magistrații Curții de Apel București (CAB), pentru luare de mită și complicitate la trafic de influență.

Proiect major de tratare a apelor uzate din jurul Bucureștiului, finanțat de UE cu 130 de milioane de euro.

Comisia Europeană (CE) a aprobat vineri o investiție de 130 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru un proiect de tratare a apelor uzate din jurul Bucureștiului, informează un comunicat al executivului european, dat publicității la Bruxelles.

Primarul Piedone atenționează că nu a trimis niciodată 'emisari' pe teren în numele său.

Primarul Cristian Popescu-Piedone atenționează că nu a trimis niciodată "emisari" pe teren în numele său și le cere locuitorilor sectorului 4 ca în cazul în care sesizează persoane care încearcă să îi escrocheze să anunțe de urgență poliția.

Mihai Pruteanu, declarat admis la concursul pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Capitalei.

Comisarul-șef de poliție Mihai Pruteanu a fost declarat admis vineri la concursul organizat pentru funcția de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precizează Poliția Română.

Directorii RADET București - Ion Voicu, Dan Mavrodin și Daniel Gărduș, reținuți.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, marți, reținerea directorului general al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, Ion Voicu, a directorului economic Dan Mavrodin, și a directorului de exploatare și mentenanță, Daniel Gărduș, urmând a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul General, Sorin Oprescu, a dat astazi startul lucrarilor de construire a noului Spital Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu' din Capitala. Alaturi de Primarul Capitalei, la eveniment a fost prezent si premierul Romaniei,Victor Ponta.

' Sunt mandru ca astazi incep lucrarile la primul spital de urgenta, universitar, pentru copii, construit in Capitala in ultimii 30 de ani.Vorbim despre un spital modern, cu o suprafata construita de 19000 mp, care va fi realizat respectand toate standardele Uniunii Europene si care va fi dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie. Este foarte important ca acest spital va avea toate specialitatile de urgenta, de inalta tehnicitate cum ar fi chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie' a declarat Sorin Oprescu.

Începând cu data de 25 iunie a.c, până la operaționalizarea deplină a punctelor de lucru cu publicul ce urmează a fi deschise la nivelul sectoarelor municipiului București, activitatea Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple se desfășoară după cum urmează:

În sos. Pipera nr. 49, sectorul 2 se primesc numai cereri de eliberare a:

 

Principalele proiecte de investiții derulate de Primăria Sectorului 2 au fost prezentate de edilul Neculai Onțanu, domnului Viceprim-ministru Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și domnului Viceprim – ministru Gabriel Oprea în cadrul întâlnirii pe care cei trei au avut-o vineri, 21 iunie a.c. la sediul Centrului Administrativ al Sectorului 2.

Cu această ocazie, primarul Onțanu a detaliat programul de reabilitare termică a imobilelor de locuit prin care acestea se transformă din mari în mici consumatori de energie în Sectorul 2, program care se derulează prin patru capitole astfel:

Primarul Robert Negoiță și-a făcut bilanțul la un an de mandat: "Reabilitarea termică este principala preocupare".

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat marți, la prezentarea bilanțului său de activitate la un an de mandat, că a reușit să îndeplinească în acest timp o mare parte din promisiunile electorale, amintind în special despre taxa zero pentru ridicarea gunoiului și reabilitarea termică a blocurilor.

INTERVIU Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiții majore.

Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuințe sociale din zona Odăi și începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, organizeaza, in perioada 21-23 iunie, Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu”.

Evenimentul, ajuns la editia a VII-a, aduce an de an traditia autentica in mediul urban prin muzica, dans si arta populara. Pe cele trei scene amenajate in cadrul festivalului vor urca peste 1200 de artisti din toata lumea. Nu vor lipsi grecii, sarbii, aromanii, ucrainienii, rusii-lipoveni, germanii, tatarii, rromii, italienii, maghiarii si bulgarii. Vor avea loc spectacole folclorice, targ de mestesugari, zona gastronomica, plimbari cu trasuri si ponei, ateliere de creatie si multe alte activitati pentru toate categoriile de public.

RATB va înființa o linie-navetă de autobuze, pentru asigurarea capacității de transport în zona șos. Iancului

RATB va înființa o linie-navetă de autobuze cu indicativ 655 pentru asigurarea capacității de transport în zona șoselei Iancului, urmând ca acestea să circule de la terminalul Stadionul Național, pe bd. Pierre de Coubertin, șos. Iancului, bd. Pache Protopopescu, str. Traian, până la Foișorul de Foc.

Muzeul Colecțiilor de Artă va fi inaugurat oficial luni și va fi redeschis publicului de marți.

Muzeul Colecțiilor de Artă va fi inaugurat oficial luni, după un amplu proces de consolidare și renovare a clădirii și după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal, 34 de colecții putând fi admirate de vizitatori pentru prima dată după 1986.

Sorin Oprescu anunță 258 de proiecte de dezvoltare a Capitalei adresate Uniunii Europene.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marți, la o dezbatere pe tema dezvoltării viitoare a orașelor României, că sunt 258 de proiecte de dezvoltare a Capitalei adresate Uniunii Europene, din acestea 153 fiind eligibile.

 

Primăria Capitalei se va împrumuta de la instituții financiare cu peste 60 de milioane de euro pentru finalizarea stației de epurare de la Glina.

Primăria Capitalei va trebui să contribuie cu suma de 60.331.871 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru cofinanțarea Etapei I a finalizării stației de epurare de la Glina și a canalului colector de sub râul Dâmbovița, conform unei hotărâri a CGMB adoptată în ședința de vineri.

Persoanele fizice care nu-și înregistrează câinii riscă o amendă de 3.000 de lei.

Persoanele fizice vor fi obligate să sterilizeze câinii deținuți și să-i înregistreze la Asociația pentru Protecția Animalelor (ASPA) din subordinea Primăriei Municipiului București, în caz contrar ei vor trebui să achite o taxă anuală de 150 de lei, potrivit unei hotărâri privind controlul reproducției câinilor în municipiul București, adoptată vineri în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Piesa 'Pluralul englezesc' de Alan Ayckbourn, pe scena Teatrului Nottara

Piesa "Pluralul englezesc" de Alan Ayckbourn, în regia lui Toma Enache, va fi prezentată sâmbătă, de la ora 19,30, pe scena Teatrului Nottara din București.

Steliștii au primit tricourile, medaliile și trofeul de campioni ai României.

Fotbaliștii echipei Steaua București și componenții staff-ului au primit tricourile, medaliile și trofeul de campioni ai României, marți seara, pe Arena Națională din Capitală, după meciul cu FC Brașov, din etapa a 34-a a Ligii I, ediția 2012-2013.

Expoziția-eveniment "Comorile Chinei", organizată sub înaltul patronaj al Președinției și al Guvernului, s-a deschis luni la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în prezența unor înalte oficialități.

"Expoziția Comorile Chinei" este una mult așteptată, împlinind aspirația comună a celor două popoare încă de la stabilirea relațiilor diplomatice, a afirmat ambasadoarea Republicii Populare Chineze la București, Huo Yuzhen, subliniind că prin această expoziție partea chineză dorește să stimuleze colaborarea dintre cele două țări.

INTERVIU Primarul Rareș Mănescu: Domeniile principale de acțiune - curățenia, anveloparea blocurilor și câinii comunitari

Continuarea programului de anvelopare a blocurilor, problema câinilor fără stăpân, crearea de noi locuri de parcare și toaletarea arborilor, pentru care Primăria sectorului 6 a primit nu mai puțin de 20.000 de cereri, sunt principalele probleme cu care se confruntă primarul Rareș Mănescu.

Linia turistică 'Bucharest City Tour' își reia circulația la 1 mai.

Autobuzele double decker își vor relua circulația pe linia turistică Bucharest City Tour începând cu data de 1 mai, se arată într-un comunicat al Regiei Autonome de Transport București (RATB) remis luni AGERPRES.

 

Dezvoltarea infrastructurii rutiere în Capitală, o prioritate pentru Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat vineri că pentru fluidizarea traficului sunt necesare mari investiții în infrastructura rutieră, precum continuarea inelului principal de circulație, în nodurile rutiere de la Răzoare și Piața Sudului și închiderea acestuia pe arcul nordic, precum și realizarea nodului rutier Ciurel-Virtuții-Splaiul Independenței.

Sensuri unice pe mai multe străzi din Capitală începând de luni.

Mai multe străzi din Capitală vor avea, începând de luni, instituite sensuri unice, informează Brigada Rutieră București.

Expoziția "Tia Peltz - linie și culoare", eveniment dedicat împlinirii a 90 de ani de la nașterea artistei, s-a deschis, miercuri seară, în Spațiile medievale ale Muzeului Național Cotroceni.

Reunind aproximativ 134 de lucrări și câteva dintre ilustrațiile de carte realizate de artistă, expoziția readuce în atenția publicului iubitor de artă, un crâmpei din universul unei pictorițe și graficiene cu talent remarcabil - Ernestina Peltz (Tia).

IȘMB organizează în perioada 22-26 aprilie simulări ale examenelor naționale.

Simularea examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal din Capitală va avea loc în perioada 22 - 26 aprilie, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.

Ecaterina Andronescu a fost aleasă joi, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al Organizației PSD București.

Președinți executivi ai organizației au fost aleși primarii sectoarelor 3 și 5 - Robert Negoiță și, respectiv, Marian Vanghelie. În funcția de secretar executiv a fost ales Eugen Bejinariu. AGERPRES

Administrația locală din sectorul 1 va reabilita termic în acest an peste 200 de blocuri, în aceleași condiții ca și până în prezent, gratuit pentru cetățeni, informează joi un comunicat de presă al autorității locale.

Primăria Sectorului 1 a finalizat anveloparea la peste 500 de blocuri și în prezent mai are de reabilitat termic aproximativ 350 de blocuri care îndeplinesc condițiile pentru a intra în acest program.

Un centru educațional, care vine în sprijinul copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate, a fost deschis marți, la Școala nr.141 din sectorul 5, în cadrul programului "Creștem împreună" al Organizației Salvați Copiii.

Centrul, care va funcționa în sistem after-school și before, se alătură celorlalte 16 existente în alte orașe.

Alte știri 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014