la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

A fost reinaugurat Templul Coral din București

Templul Coral din București a fost reinaugurat marți, evenimentul fiind precedat de ceremonia de intrare a evreilor din toată lumea în sărbătoarea de Hanuca, Sărbătoarea Luminii și a Reînnoirii.

Împlinirea a 25 de ani de la Revoluție, marcată de Municipalitate printr-o ședință în care au fost acordate diplome unor revoluționari

Primăria Capitalei a marcat marți, la ARCUB, împlinirea a 25 de ani de la Revoluție, printr-o ședință solemnă în cadrul căreia au fost acordate diplome In Honoris mai multor revoluționari.

Județul Ilfov, locul 5 la nivel național după numărul de firme active

Județul Ilfov ocupă locul cinci la nivel național în ceea ce privește numărul de persoane juridice active, la finele lunii octombrie fiind înregistrate 26.318 de firme, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului

Pavilionul și Berăria H

Pavilionul H este amplasat în incinta parcului Herăstrău, pe șoseaua Kiseleff nr. 32. Clădirea a fost ridicată între anii 1949 și 1953, după proiectul semnat de arhitecții Gustav Gusti, Harry Stern și Ascanio Damian, care au lucrat alături de inginerul E. Țițariu.

Muzeul de Artă Plastică Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck

Muzeul de Artă Plastică Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck este adăpostit în fosta locuință a sculptorului Frederic Storck și a soției acestuia, pictorița Cecilia Cuțescu-Storck.

Muzeul Memorial ''Tudor Arghezi -Mărțișor''

În apropiere de Piața Sudului, pe strada Mărțișor la nr.26 se află Muzeul Memorial ''Tudor Arghezi -Mărțișor''.

RATB înființează linia de autobuze 222 din Cartierul Latin până la terminalul Ghencea

În vederea creșterii ofertei de transport în zona Cartierul Latin – Prelungirea Ghencea, începând cu data de 6 decembrie 2014, RATB va înființa linia de autobuze 222. 

Andrei Andronie, tânărul care a ucis în 2011 doi oameni cu mașina, condamnat la 7 ani închisoare

Andrei Traian Andronie, tânărul care a produs în 2011 pe Calea Floreasca din București un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel București la șapte ani închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Decizia este definitivă.

 

La Strasbourg a fost inaugurată luni Rue de Bucarest

La Strasbourg a fost inaugurată luni "Rue de Bucarest" în cartierul Bruckhof, în prezența primarului orașului, Roland Ries, și a omologului său român, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, informează marți Ministerul Afacerilor Externe, pe pagina sa de Facebook.

Stadionul Giulești - Valentin Stănescu

Stadionul Giulești - Valentin Stănescu este stadionul oficial al clubului de fotbal Rapid București, cel care în cele trei sferturi de secol de existență a dăruit fotbalului românesc o însemnată porție de spectacol în teren.

Muzeul ''Curtea Veche''

Muzeul Curtea Veche, care cuprinde vestigiile Palatului Voievodal, este situat în Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Franceză. Urmele lăsate aici de istorie fac din ansamblul arhitectonic Curtea Veche - Palatul Voievodal un punct de referință pentru circuitul turistic al Bucureștiului.

Fostul procuror Mihai Betelie, condamnat la patru ani închisoare cu executare

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București Mihai Betelie a fost condamnat joi de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

O masă caldă pentru persoanele defavorizate

O sută de porții de mâncare vor fi oferite gratuit, în fiecare sâmbătă, începând din data de 22 noiembrie, la cantina socială din Complexul Ominis. Acestea vor fi distribuite persoanelor defavorizate, între orele 13 și 15.

A început Gaudeamus. Vizitatorii pot participa, până duminică, la 750 de evenimente editoriale

Miercuri a început sărbătoarea cărții din fiecare toamnă: Târgul Internațional Gaudeamus. La Pavilionul Central Romexpo din Capitală, vizitatorii vor putea participa, până duminică, la 750 de evenimente editoriale - număr record în istoria târgului.

Muzeul ''Theodor Pallady''

Muzeul ''Theodor Pallady'' situat pe Strada Spătarului nr. 22 în București, este găzduit de clădirea cunoscută sub numele de Casa Melik, cea mai veche casă din Capitală, ce datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Documentar: 35 de ani de la inaugurarea metroului bucureștean

La 16 noiembrie 2014, se împlinesc 35 de ani de la punerea în funcțiune a primului tronson de metrou din București, parte a magistralei I, care avea șase stații și funcționa între Semănătoarea și Timpuri Noi. Trei zile mai târziu, la 19 noiembrie 1979, se inaugura oficial acest tronson și era dat în exploatare, în beneficiul călătorilor.

Casa Memorială ''George și Agatha Bacovia''

Iubitorii literaturii pot vizita, pe strada ce poartă numele poetului George Bacovia, la nr. 63, Casa Memorială ''George și Agatha Bacovia'', un loc ce păstrează amintirea unuia dintre cei mai importanți poeți simboliști ai literaturii române.

De Ziua Națională a României, Dan Puric portretizeaz㠄sufletul românesc” într-o reprezentație de excepție, la Teatrul Național București

Pentru actorul Dan Puric, pantomima este o tăcere încărcată de miez. Presa străină l-a catalogat drept un ”maestru al perfecțiunii și ingeniozității, al umorului negru, care înnoiește arta pantomimei lui Chaplin și Marceau”.

Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2014, între 19 - 23 noiembrie, la Romexpo

Cea de-a XXI-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de Învățătura 2014 va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie în Pavilionul Central (A) al Complexului Expozițional Romexpo, informează Radio România, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Modernizarea TNB a ajuns la final. Clădirea are o rezistență pentru un cutremur de 8 grade

Modernizarea Teatrului Național din București a ajuns la final. Investiția în acest obiectiv a plecat de la necesitatea consolidării antiseismice, a reamintit directorul TNB, Ion Caramitru.

Bazinul olimpic Dinamo a fost inaugurat luni; Oprea: Promovarea valorilor ar trebui să reprezinte un sport național

Complexul olimpic de natație "Anatolie Grintescu" din incinta bazei sportive Dinamo, care a fost inaugurat luni, are două bazine, dintre care unul competițional, și o capacitate de 800 de locuri pentru spectatori.

Muzeul Zambaccian

Muzeul Zambaccian este un muzeu de artă din București, aflat în apropiere de Piața Dorobanților, pe strada Muzeul Zambaccian, nr. 21A, situat în fosta casă a lui Krikor Zambaccian (1889 -1962), om de afaceri român de etnie armeană, reputat critic și colecționar de artă.

Muzeul ''Theodor Aman''

Muzeul ''Theodor Aman'' se află în București, pe fosta stradă a Clemenței, actuala C.A. Rosetti, la nr. 8. Cuprinde o colecție memorială de pictură, grafică și sculptură, precum și ustensile de lucru și alte obiecte aparținând pictorului și graficianului Theodor Aman (1831-1891).

Documentar: 140 de ani de la inaugurarea statuii lui Mihai Viteazul din București

Aflată în Piața Universității din București, statuia lui Mihai Viteazul a devenit un simbol de polarizare a crezurilor esențiale, majore ale românilor, în momente de răscruce pentru istoria noastră modernă și contemporană.

Investiție verde, în valoare de 4 milioane de euro, în noul ansamblul rezidențial Green Residence din nordul Capitalei

Început de noiembrie străbătut de un soare blând și primăvăratic...La cele 21 de grade Celsius indicate de mercurul din termometre, străbat un drum de 5-7 minute de la Casa Presei către cel mai nou ansamblu rezidențial construit în zona de nord a Capitalei - Green Residence, pentru ajunge la o discuție cu cel care a coordonat îndeaproape proiectul pe toată durata sa, până la finalizare.

Prețurile apartamentelor din Capitală, în creștere cu 3% pe fondul infuziei de lichidități din piața monetară (analiză)

Epuizarea fondurilor pentru programul Prima Casa, infuzia de lichidități din piața monetară și dobânzile în scădere la creditele în lei au avut ca efect intensificarea cererii pe piața imobiliară și, implicit, o creștere vizibilă a prețurilor în Capitală cu până la 3%, conform unei analize realizate de un site de specialitate, remis, miercuri, AGERPRES.

Centrul Vechi, inima Balcanilor

In Centrul Vechi retraiesti eleganta vechiului Regat, frumosul perioadei dintre cele doua razboaie mondiale. Aici poti intelege cu adevarat fascinatia vremurilor ce nu vor apune niciodata.

Delta Vacarești, triumful naturii asupra orasului

De sus, de pe digul ce inconjoara zona pe care noi, bucurestenii, o numim Delta Vacaresti, se vede orasul, cu bune si cu rele…

Studenții Universității din București pot participa la Barometrul Absolvenților din Europa 2015

Studenții și absolvenții Universității din București pot participa la "Barometrul Absolvenților din Europa 2015", cel mai cuprinzător sondaj anual din Europa privind educația și cariera, lansat de Institutul Trendence din Germania.

Număr record de spectatori la festivalul Les Films de Cannes a Bucarest

Peste 14.000 de spectatori, un număr record pentru istoria de cinci ediții a Les Films de Cannes a Bucarest, au participat la proiecții și dezbateri la cea de-a cincea ediție a festivalului, în perioada 24-30 octombrie, informează organizatorii într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Muzeul Național de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'', 180 de ani de la înființare

La 3 noiembrie 2014, se împlinesc 180 de ani de la fondarea ''Muzeului de Istorie Naturală și Antichități'' din București, azi Muzeul Național de Istorie Naturală ''Grigore Antipa''.

Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat își desfășoară activitatea în strada Iuliu Barasch nr. 15, sector 3, într-o clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea și inclusă în Lista Monumentelor Istorice a orașului București.

Alte știri: 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015