la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Hotel Lido

Clădirea Hotelului Lido, ce veghează asupra principalului bulevard din centrul Capitalei - General Gheorghe Magheru, se încadrează în categoria obiectivelor ce amintesc de Bucureștiul interbelic.

Salonul Auto București & Accesorii 2014, la episodul 12 cu promisiuni de 'va urma'...

Burnița rece și nemiloasă turna de zor încă de la primele ore ale dimineții de 22 octombrie. Cu numai câteva zeci de minute înainte de inaugurarea ediției cu numărul XII a Salonului Auto București & Accesorii 2014 /SAB&A/, organizatorii puneau la punct ultimele detalii, iar expozanții încă se 'luptau' cu bannerele proprii pentru a le desfășura și așeza strategic acolo unde vizibilitatea avea să fie optimă pentru ochiul vizitatorului.

Mănăstirea Stavropoleos - biserica, 290 de ani de la încheierea lucrărilor de construcție

Mănăstirea Stavropoleos, aflată în centrul istoric al Capitalei, în spatele Muzeului Național de Istorie, a fost ridicată în anul 1724, în timpul celei de-a doua domnii în Țara Românească a lui Nicolae Mavrocordat (1719-1730), de către arhimandritul Ioanichie, venit din Grecia de la Mănăstirea Gura.

Cel de-al doilea pod al pasajului suprateran Mihai Bravu, deschis circulației

Circulația rutieră pe cel de-al doilea pod al pasajului suprateran Mihai Bravu s-a deschis marți, ca urmare a finalizării lucrărilor la acest obiectiv.

Grădinița Colegiului German Goethe, inaugurată în prezența ambasadorului Werner Hans Lauk

Grădinița Colegiului German Goethe a fost inaugurată marți, în prezența ambasadorului Germaniei la București, Werner Hans Lauk, și a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.

Documentar: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

Sfântul Cuvios Dimitrie zis "cel nou" sau "Basarabov", Ocrotitorul Bucureștilor, pomenit de Biserica Ortodoxă Română la 27 octombrie, a trăit în secolul al XIII-lea, în timpul "imperiului" de la Târnovo, întemeiat de români și de bulgari sub conducerea fraților Petru și Asan.

Magazinul Victoria

Magazinul Victoria se află pe Calea Victoriei, la intersecția cu Strada Lipscani, lângă Poliția Capitalei, în clădirea care a găzduit în perioada interbelică Galeriile Lafayette.

Cinema Union

Cinematograful Union, unul dintre cele mai vechi din București, își leagă numele de Cinemateca Română. Este situat la parterul celebrului bloc Turn, din str. Ion Câmpineanu, în vecinătatea Sălii Palatului, pe locul unde altădată, în vremea lui Caragiale, era celebra Grădină Union, amintită în piesa ''O noapte furtunoasă''.

Inginerul-șef al Secției de Drumuri Naționale București Sud, suspendat din funcție

Inginerul-șef al Secției de Drumuri Naționale București Sud, Lucian Stan, a fost suspendat din funcție ca urmare a reacției întârziate de a demara acțiunile de intervenție cu utilaje de deszăpezire și răspânditoare de substanțe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România remis sâmbătă seară AGERPRES.

Distributie de exceptie in noua comedia teatrala ”AMANTA”

A sosit timpul sa ne bucuram de o noua comedie savuroasa ce adaposteste in distributie actori de succes . Miercuri, 5 noiembrie incepand cu orele 19:00 va invitam la premiera piesei de teatru ”Amanta”, eveniment ce va fi prezentat la Sala Mare a Palatului National al Copiilor!

Bugetul Capitalei va fi majorat cu 85 de milioane de lei pentru asigurarea continuitatii serviciului de alimentare cu energie termica

Bugetul municipiului București va fi majorat cu 85 de milioane de lei pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu energie termică, după ce în ședința de îndată a CGMB de joi consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. 

Primăria sectorului 6 a alocat fonduri de peste 85 de milioane de lei pentru reabilitarea termică gratuită a blocurilor

Primăria sectorului 6 a alocat fonduri de 85,5 milioane de lei pentru reabilitarea termică gratuită a blocurilor, potrivit unui comunicat al autorității locale.

Sistemul de management al situațiilor de urgență la nivelul Capitalei va primi o finanțare de 40 de milioane de lei

Sistemul de management al situațiilor de urgență la nivelul Capitalei va primi o finanțare de 40 de milioane de lei ca urmare a unui proiect de hotărâre adoptat în ședința de îndată de joi a CGMB. 

Interviu Aurel Vainer (CCIB): Pentru cei din lumea transparentă a afacerilor este important să participe la un top al firmelor

Un top al firmelor reprezintă o valoare în sine, pentru că el permite caracterizarea unei companii, iar pentru cei din lumea transparentă a afacerilor este important să participe la un astfel de top, afirmă Aurel Vainer, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, într-un interviu acordat AGERPRES.

Casa Fotbalului Românesc

Casa Fotbalului Românesc, moderna construcție care adăpostește sediul Federației Române de Fotbal, este amplasată în Sectorul 2 al Capitalei, pe strada Vasile Șerbănică nr. 2, în imediata vecinătate a Complexului Sportiv Național ''Lia Manoliu''.

Pasajul Macca-Villacrosse

Ansamblul de arhitectură ''Pasajul Macca-Villacrosse'' se află în sectorul 3 al Capitalei și face legătura între Calea Victoriei și Strada Lipscani. Amplasat pe locul fostului han ''Iancu Câmpineanu'', pasajul este clasat ca monument istoric cu codul B-II-a-A-19837.

"OZN-ul educației", construit de copii cu ocazia lansării primului laborator mobil de educație experiențială

Un OZN cu un diametru exterior de 11 metri și doi metri înălțime, "OZN-ul educației", a fost construit sâmbătă de 170 de copii, în parcarea unui mall din Capitală.

Târgul "Angajatori de Top" din București a reunit 14.000 de profesioniști cu experiență, absolvenți, masteranzi și studenți

Cea de 17-a ediție a târgului de carieră "Angajatori de Top", ce s-a desfășurat vineri și sâmbătă la București, a reunit circa 14.000 de profesioniști cu experiență, absolvenți, masteranzi și studenți, conform unui comunicat al organizatorilor remis, duminică, AGERPRES.

Crucea și icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului, la Catedrala Sf.Iosif din București

Crucea și Icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului (ZMT) au sosit sâmbătă la Catedrala Sf.Iosif din București, înscriind astfel capitala pe harta pelerinajului care se face de 30 de ani prin întreaga lume.

Protocol vizând facilitarea accesului absolvenților la un loc de muncă, între Primăria sectorului 3 și Departamentul pentru IMM-uri

Un protocol care își propune facilitarea accesului tinerilor absolvenți la un loc de muncă în întreprinderile mici și mijlocii a fost semnat, joi, între Primăria sectorului 3 și Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism al Guvernului.

Guvernul va aloca 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Guvernul va aloca fonduri în valoare de 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei, după fuziunea ELCEN-RADET. 

Campanie de promovare a plății taxelor locale cu cardul pe ghișeul.ro, lansată de Primăria sectorului 3

Primăria sectorului 3 a lansat miercuri a treia ediție a campaniei de promovare a plății taxelor locale cu cardul pe ghișeul.ro, potrivit unui comunicat al autorității locale.În cadrul campaniei, care se va derula până la sfârșitul anului, contribuabilii care își activează contul pe ghișeul.ro prin schimbarea parolei inițiale sunt înscriși automat în tragerea la sorți pentru câștigarea unui voucher de călătorie de 3.140 de lei (700 de euro).

RADET a primit o amendă de 20.000 de lei pentru zilele fără apă caldă

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice a fost amendată cu 20.000 de lei. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a decis să sancționeze instituția pentru nerespectarea clauzelor contractuale, după ce bucureștenii din mai multe sectoare nu au avut apă caldă câteva zile la rând.

Bucuresti 2014 - Capitala europeana a cladirilor periculoase

Deși pericolul reprezentat de clădirile lăsate in paragină de către proprietari este prezent, la tot pasul, in special pe străzile din centrul Bucureștiului, autoritățile locale rămân neputincioase in ceea ce privește combaterea acestui fenomen.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L.Caragiale'' (UNATC)

Având în spate o istorie de 180 de ani, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L.Caragiale'' (UNATC) din București este astăzi instituția de învățământ superior care își asumă ca misiune fundamentală formarea de specialiști în domeniul artelor spectacolului și filmului, precum și în domenii conexe (mass-media, multimedia, management și marketing artistic și cultural, pedagogie artistică), la nivel universitar de licență, masterat și doctorat, ca universitate de cercetare avansată/creație artistică și educație în profil artistic și profesional de excelență.

Hotelul Athénée Palace Hilton

Situat pe Str. Episcopiei nr. 1-3 colț cu Calea Victoriei, Hotelul Athénée Palace Hilton este, încă de la deschiderea sa, în urmă cu 100 de ani, unul dintre simbolurile Bucureștiului.

A fost semnat protocolul de colaborare între București și Berna

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și edilul orașului elvețian Berna, Alexander Tschappatr, au semnat o înțelegere de cooperare în domenii precum infrastructură și utilitățile publice, managementul traficului, al situațiilor de urgență, mediul înconjurător, energia verde, planificarea urbană, sănătate și cultură. 

Orașul meu, București

După ce în luna septembrie Agenția Națională de Presă a difuzat 30 de interviuri cu personalități bucureștene, AGERPRES încheie proiectul ,,Orașul meu, București,, cu videoreportajul dedicat aniversării a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei.

Primăria Capitalei a investit 900.000 de euro pentru întreținerea gazonului de pe Arena Națională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi stadionul Arena Națională pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria.

RADET a reluat furnizarea apei calde de consum în sectoarele 2, 3 și 4

Ca urmare a finalizării probelor de presiune la nivelul rețelei termice primare de alimentare cu energie termică, aferentă sectoarelor 2, 3 și 4, RADET București a reluat furnizarea apei calde de consum în zonele afectate, cu excepția blocurilor aferente străzilor:

PMB: Valorile facturilor la energie termică vor fi diminuate în sectoarele 2, 3 și 4

Valorile facturilor la energia termică vor fi diminuate în sectoarele 2, 3 și 4 pentru perioada în care apa caldă nu a fost furnizată în parametrii tehnici contractuali, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB) remis miercuri.

Palatul Victoria

Palatul Victoria, edificiu situat în Piața Victoriei din București, este sediul Guvernului României. A fost construit după planurile arhitectului Duiliu Marcu (1885-1966), care a realizat, începând cu mijlocul anilor ?30, câteva importante edificii publice, între care Școala Superioară de Război, Palatul Victoria, Palatul Direcției Generale a Căilor Ferate.

Alte știri 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015