la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Cimitirul Bellu

Un adevărat muzeu în aer liber și obiectiv turistic european, începând din anul 2012, Cimitirul Bellu sau Șerban Vodă este locul în care își dorm somnul de veci elitele românești.

Expoziția permanentă "Biserica Mănăstirii Cotroceni. Istorie, spiritualitate și artă", în Spațiile Medievale

Expoziția permanentă "Biserica Mănăstirii Cotroceni. Istorie, spiritualitate și artă" va fi deschisă oficial marți la Muzeul Național Cotroceni, în Spațiile Medievale.

Oprescu afirmă că Primăria Capitalei nu poate suporta la nesfârșit consecințele managementului defectuos de la nivelul ELCEN

Declaratie Sorin Oprescu: Asa cum ati aflat, vin de la sedinta pe care am avut-o la ora 12,00 la Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, cu factorii implicati in productia si distributia energiei termice.

Primarul sectorului 4 a sesizat ANPC în cazul asociațiilor de locatari care au rămas fără apă caldă

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, solicită sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în cazul asociațiilor de locatari care timp de mai multe zile au rămas fără apă caldă, "deși au facturile achitate la zi".

Laboratoare de Citogenetică și Imunofenotipare, inaugurate la Institutul Clinic Fundeni

Două laboratoare, de Citogenetică și Imunofenotipare, care vor ajuta la efectuarea unor analize performante și depistarea precoce a leucemiilor acute, au fost inaugurate, joi, la Institutul Clinic (IC) Fundeni.

Primăria sectorului 1 a câștigat pentru al doilea an consecutiv competiția națională de plată a taxelor locale cu cardul

Primăria sectorului 1 a câștigat pentru al doilea an consecutiv competiția națională de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, informează un comunicat al autorității locale remis joi. Pentru cel mai mare număr de plăți ale taxelor și impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, Primăria sectorului 1 a primit și în acest an titlul onorific de "Primăria viitorului" în cadrul unei festivități ce a avut loc joi. 

Centrul de transfuzii de la I.C. Fundeni a fost redeschis, după 7 ani

Centrul de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost redeschis joi, după o perioadă de șapte ani, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul împlinirii a 55 de ani de funcționare a instituției medicale.

CSM: Judecătoarea Mihaela Ciocea de la Curtea de Apel București, suspendată din funcție

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis miercuri solicitarea formulată de Inspecția Judiciară și a dispus suspendarea din funcție a judecătoarei Mihaela Lămîița Ciocea de la Curtea de Apel București, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare în cazul acesteia.

Circa 70% din vilele închiriate pentru birouri în Capitală sunt clădiri istorice renovate (analiză)

Circa 70% din vilele închiriate pentru birouri în Capitală sunt clădiri istorice renovate, chiriașii preferând zonele de lux, cu prețuri între 11și 15 euro/mp/lună, se arată într-o analiză realizată de ESOP Consulting, remisă miercuri AGERPRES.

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie București, trimisă în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus trimiterea a inculpatei CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI (CCIB), pentru săvârșirea a două infracțiuni concurente împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave și trimiterea, în stare de libertate, a următorilor inculpați: 

Primăria sectorului 4: afișajul electoral este permis în 84 de locații autorizate

Afișajul electoral în sectorul 4 este permis în 84 de locații autorizate, potrivit unui comunicat de presă al autorității locale transmis luni AGERPRES.

Colegiul Național 'Ion Luca Caragiale'

Colegiul Național ''I.L. Caragiale'', situat în Calea Dorobanților nr. 163, este o școală cu tradiție de mai bine de un secol, în care s-au educat și format generații de intelectuali bucureșteni.

Palatul Elisabeta

Situat pe Șoseaua Kiseleff Pavel Dimitrievici nr. 28, Palatul Elisabeta se întinde pe o suprafață de 3 000 mp și este înconjurat de 10 000 mp de grădină. În prezent este reședința oficială permanentă a regelui Mihai, în calitatea sa de fost șef de stat.

Primăria sectorului 1 anunță că a reabilitat termic toate blocurile din Bucureștii Noi

Primăria sectorului 1 a anunțat miercuri că a finalizat gratuit lucrările de anvelopare la toate cele 32 de blocuri din cartierul Bucureștii Noi, potrivit unui comunicat al autorității locale. 

Doi judecători din Capitală, sancționați de CSM

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sancționat miercuri, cu avertisment, doi magistrați de la Judecătoria Sectorului 2 București.

Telekom vinde Palatul Telefoanelor și alte două proprietăți; preț de pornire 21,6 milioane de euro

Telekom Romania Communications scoate la vânzare prin licitație trei proprietăți din centrul Bucureștiului, respectiv Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem și proprietatea din strada Matei Millo, prețul de pornire fiind de 21,6 milioane de euro, a anunțat, miercuri, operatorul de telecomunicații.

Biserica "Sfântul Nicolae - Paraclis Universitar" (fostă Rusă)

Biserica "Sfântul Nicolae - Paraclis Universitar" a fost construită la inițiativa ambasadorului rus Ghiers, cu acceptul Casei Regale și a mitropolitului primat din acea vreme, de familia țaristă a Romanovilor, cu destinația de a fi capela Ambasadei Ruse de la București, potrivit istoricului aflat pe site-ul oficial al acestui lăcaș de cult din centrul Capitalei.

Aniversări ale Bucureștilor

La 20 septembrie 2014 s-au împlinit 555 de ani de la prima consemnare documentară a cetății Bucureștilor. Mențiunea era făcută într-un document emis, în ziua de 20 septembrie 1459, de cancelaria lui Vlad Țepeș, domnul Țării Românești (1448; 1456-1462; 1476).

Colegiul Național ''Spiru Haret''

Colegiul Național ''Spiru Haret'' situat pe Strada Italiană nr. 17 din București, a fost înființat în 1913, la început ca gimnaziu, devenind liceu în anii '20. Colegiul poartă numele lui Spiru Haret, formatorul școlii românești moderne, principiul ''cultivării individualității elevilor" și spiritul inovator stând la baza activității acestei instituții.

Peste 60.000 de bucureșteni, la spectacolele PMB ocazionate de aniversarea a 555 de ani de atestare documentară a Bucureștiului

Peste 60.000 de bucureșteni au asistat, sâmbătă seară, în Piața Constituției, la focul impresionant de artificii, precum și la celelalte spectacole organizate de Primăria Municipiului București, cu ocazia aniversării a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei.

Un centru Hospice Casa Speranței a fost deschis în București

Un centru Hospice Casa Speranței a fost deschis vineri în Capitală în prezența celui care a adus sistemul îngrijirii paliative în România, Graham Perolls, și a prințesei Marina Sturdza, dar și a finanțatorilor acestei instituții.

Locuri de relaxare și petrecere a timpului liber în Capitală

În Capitală există numeroase locuri destinate relaxării și petrecerii timpului liber.

Muzeele Capitalei

Capitala găzduiește un impresionant număr de muzee, adevărate centre de istorie și de cultură.

Repere culturale

În Capitală există multe și importante lăcașe de cultură.

Fostul director al RATB Viorel Popescu, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului POPESCU VIOREL, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Transport București (R.A.T.B.), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

Cea de-a cincea ediția a evenimentului "Bebe sănătos", în Parcul Sebastian

Cea de-a cincea ediție a evenimentului cu tema "Bebeluș sănătos, părinte fericit!", care are scopul de a înlesni comunicarea directă și interactivă între medici, psihologi, avocați și părinți, va avea loc în perioada 1-5 octombrie în Parcul Sebastian.

Sediile principalelor instituții ale statului

Sediile principalelor instituții ale statului sunt găzduite, în București, de clădiri care au, în majoritate, o încărcătură istorică și sunt proiectate de arhitecți de renume.

Pedimap, harta care arată cele mai apropiate spitale pentru copii, în București

Plimbatul de la un spital la altul cu un copil bolnav în brațe este un scenariu des întâlnit în România. O echipă de medici și specialiști IT a creat o hartă interactivă care indică cel mai rapid drum către spitalul de pediatrie.

Chirii de la 175 euro/lună pentru apartamentele din Capitală (analiză)

Chiriile solicitate pentru apartamentele din Capitală pornesc de la 175 euro/lună, preț asemănător cu cele din restul centrelor regionale, iar pretențiile proprietarilor de garsoniere se apropie de valorile de listare ale locuințelor cu două camere, conform unei analize realizată de un portalul de profil, remisă miercuri AGERPRES.

Biserici din Capitală

Capitala este locul unde pot fi găsite multe lăcașuri de cult cu o valoare istorică inestimabilă și un stil arhitectural deosebit. Din păcate, unele biserici au dispărut în decursul timpului, mai ales în anii comunismului, când au fost puse la pământ astfel de construcții ce adăposteau și împărtășeau valori neacceptate în perioada respectivă.

Anca Râpeanu: 688 de volume achiziționate de BMB în perioada 2008-2012 au fost puse sub sechestru

Directorul general al Bibliotecii Metropolitane București, Anca Cristina Râpeanu, a declarat marți că în urma perchezițiilor efectuate marți dimineață la sediul Bibliotecii Metropolitane au fost ridicate două unități centrale de calculator și a fost pus sechestru pe 688 de volume achiziționate de BMB în perioada 2008-2012.

Instituții de învățământ superior emblematice pentru Capitală

În Capitală există multe universități cu tradiție și valoare recunoscută la nivel național.

Alte știri 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014