la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Instituții de învățământ liceal de tradiție din Capitală

În Capitală există multe colegii sau licee cu tradiție și valoare recunoscută la nivel național.

"Spațiul privat virtual" la ANAF

Cetățenii din București și Ilfov pot afla de astăzi de pe internet ce datorii au la Fisc. 

Documentar: 555 de ani de atestare documentară a municipiului București - repere istorice

La 20 septembrie 2014 se împlinesc 555 de ani de atestare documentară a municipiului București.

Facultatea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul"

Facultatea de Teologie Ortodoxă, al cărei sediu se află pe str. Sfânta Ecaterina, nr.2, Sector 4, funcționează în cadrul Universității din București și se află sub o dublă coordonare, a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației Naționale.

Templul Coral

Templul Coral din București este un important centru de cult iudaic, iar datorită valorii sale istorice și arhitecturale clădirea a fost înscrisă în lista monumentelor istorice din București din anul 2004. Construcția se află pe str. Sf. Vineri nr. 9, din sectorul 3.

Concertele din Concursul Enescu, transmise live pe un ecran amplasat în fața Ateneului

Concertele și recitalurile din Concursul Internațional "George Enescu" vor putea fi urmărite live, gratuit, începând de marți și până la finalul evenimentului, pe 27 septembrie, pe un ecran amplasat chiar în fața Ateneului, informează luni Biroul de presă al competiției, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Satul românesc a făcut un popas de week-end în inima Capitalei

Nu m-am gândit niciodată că într-o zi însorită de toamnă, în mijlocul betoanelor din București, mai exact pe Șoseaua Kiseleff, poți să intri într-o bucățică de sat românesc cu toate bucuriile, truda, bunătățile și tradițiile celor care nu-și pot uita rădăcinile.

Târgul Gaudeamus Carte Școlară se deschide miercuri în Piața Universității

Cea de a XII-a ediție a Târgului Gaudeamus Carte Școlară se va desfășura, începând de miercuri și până pe 28 septembrie, în Piața Universității din Capitală.

Primăria sectorului 1 anunță crearea a 400 de locuri noi în grădinițe

Anul școlar 2014-2015 va începe în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă. Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite să-și primească elevii în cele mai bune condiții. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ, astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții optime.

Sensuri unice pe Calea Dorobanților și strada Polonă

Brigada rutieră informează că începând de vineri, de la orele 00,00, se vor institui sensuri unice în sectorul 1 din Capitală pe următoarele artere: Calea Dorobanților, dinspre șos. Ștefan cel Mare către bd. Dacia, cu banda pentru RATB pe sens invers, și str. Polonă, dinspre str. M. Eminescu către șos. Ștefan cel Mare.

Bucureștiul aniversează 555 de ani prin inaugurarea Hanului Gabroveni, spectacole, târguri și expoziții

Bucureștiul aniversează 555 de ani de atestare documentară prin inaugurarea Hanului Gabroveni, spectacole, târguri și expoziții, potrivit unui comunicat al Municipalității remis miercuri.

Judecătoare de la Tribunalul București, suspendată 6 luni din funcție de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri suspendarea din funcție pe o perioadă de șase luni a judecătoarei Steliana Mihăilescu de la Tribunalul București.

Universitatea Națională de Muzică din București

Universitatea Națională de Muzică din București a fost creată în iunie 1864, printr-un decret al Consiliului de Miniștri, prezidat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Teatrul Național "I.L. Caragiale"

Teatrul Național ''I.L. Caragiale'' este situat la kilometrul zero al Capitalei, în Piața Universității. Cu o istorie de peste 160 de ani, Teatrul cel Mare fiind fondat încă decembrie 1852, Teatrul Național ''I.L. Caragiale'' reprezintă un adevărat brand cultural național, un edificiu marcant pentru orașul București și unul dintre principalii generatori de imagine pentru România.

Poșta Română a deschis în Capitală prima sa franciză

Compania Națională Poșta Română (CNPR) și Domino Plaza au deschis prima franciză a operatorului național de servicii poștale, în Capitală, astfel că aproximativ 80.000 de locuitori din Cartierul Tei vor putea să-și plătească facturile sau să expedieze colete din același loc în care își fac și cumpărăturile, informează CNPR.

Monumentul Eroilor Aerului

Monumentul Eroilor Aerului, dedicat memoriei aviatorilor români militari și civili, este situat în centrul Pieței Aviatorilor și a fost realizat între anii 1928-1935. Pentru construirea Monumentului a fost format în 1923 un comitet din care au făcut parte: prof. dr. Ion Cantacuzino, generalul Vasile Rudeanu, colonel medic aviator Victor Atanasiu, aviator Cornel Olănescu, aviator Mihai Oromolu. Din 1924 acesta a fost condus de principele Carol, moștenitorul tronului și inspector general al Aeronauticii.

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", prestigioasă instituție de învățământ superior medical, prima înființată pe teritoriul țării noastre, are sediul principal pe Bulevardul Eroilor Sanitari din București, fiind găzduită de Palatul Facultății de Medicină. Instituția poartă numele medicului român de origine franceză Carol Davila (1828-1884), cel care a pus bazele învățământului medical din țara noastră.

Palatul Institutului de Arhitectură ''Ion Mincu''

Palatul Institutului de Arhitectură ''Ion Mincu'', situat în imediata vecinătate a clădirii Universității București, pe strada Academiei, nr. 18-20, reprezintă un reper al vieții culturale românești. Edificiul din piatră, cu fațada în stil neoromânesc sau brâncovenesc, a fost construit după schițele arhitectului Grigore Cerchez, între anii 1912-1927.

Palatul Cantacuzino

Clădirea în care se află azi Muzeul Național "George Enescu" a fost construită între 1898 și 1900 după planurile arhitectului Ion D. Berindey, în stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, jurist, ministru al lucrărilor publice în guvernul Lascăr Catargiu, primar al Bucureștiului, președinte al Senatului și prim-ministru în 1899.

Palatul de Justiție

Palatul de Justiție reprezintă una dintre cele mai frumoase și importante clădiri din București, monument istoric și de arhitectură, situat în sectorul 4 al municipiului București, amplasat pe malul Dâmboviței.

Palatul Facultății de Drept

Situat pe Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46 din Capitală, Palatul Facultății de Drept, clădire monument istoric, a fost construit în perioada 1934-1936.

Magazin de haine în care se plătește cu fapte bune, într-un centru social din București

Haine colorate de damă, jucării de pluș, cărți, clăpari și chiar o tricicletă verde sunt câteva dintre produsele expuse în vitrinele unui magazin social cu profil neobișnuit, de la marginea Bucureștiului.

"În Familie", primul festival românesc de parenting, se desfășoară între 26 și 28 septembrie la București

"În Familie", primul festival românesc de parenting, se desfășoară între 26 și 28 septembrie la Sala Palatului din București și reunește peste 50 de specialiști autohtoni în domenii care studiază dezvoltarea copiilor.

Capitala a aderat la Rețeaua Orașelor Sănătoase din Europa

Directorul Diviziei Politici și Guvernare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății Europa, dr. Agis Tsouros, i-a înmânat vineri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, diploma de aderare a municipiului București la Rețeaua Orașelor Sănătoase din Europa.

Monumentul eroilor din arma geniului - Leul

Monumentul eroilor din arma geniului - Leul se află la intersecția bulevardelor Iuliu Maniu și Geniului, în apropierea Palatului Cotroceni.

Universitatea Politehnică

Universitatea Politehnică din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România.

Accesul la metrou nu se mai poate face, de vineri, prin SMS

Accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil începând de vineri, informează Metrorex.

Muzeul Militar Național

Muzeul Militar Național este situat pe strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127, în sectorul 1 al Capitalei. A fost înființat la 22 aprilie 1914, ca secție militară în cadrul Muzeului Național al României, transformată, la 18 decembrie 1923, în instituție de sine stătătoare.

Opera Națională Română

La 9 ianuarie 2014 s-au împlinit 60 de ani de la inaugurarea sediului Operei Naționale București, construită după planurile arhitecților Octav Doicescu și Paraschiva Iubu, care poartă un însemn heraldic creat de Tudor-Radu Tiron și un logo în limba latină: ARS GRATIA ARTIS (artă pentru artă sau, tradus ad literam, arta este recompensa artei).

Lucrările la mai multe zone din Parcul Drumul Taberei au fost finalizate

Lucrările la amenajarea terenului și mai multe zone din Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 6 remis vineri.

Bucureștiul are de miercuri Muzeul Presei Militare

Presa militară are de miercuri un muzeu în București. Muzeul Presei Militare a fost inaugurat la sediul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale, strada Unirii nr. 57, chiar de Ziua Presei Militare, informează Biroul de Presă al MApN, într-un comunicat remis AGERPRES.

Aproape jumătate dintre locurile de muncă oferite la nivel național sunt disponibile în București (analiză)

Aproape jumătate dintre locurile de muncă oferite la nivel național sunt disponibile în București, cele mai căutate posturi fiind în domeniul IT, cu 44% din total, arată o analiză realizată de platforma de recrutare online, SmartDreamers.

Alte știri 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014