la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Singurul patinoar sintetic și ecologic din Capitală a fost inaugurat în sectorul 4

Singurul patinoar sintetic și ecologic din Capitală a fost inaugurat miercuri în sectorul 4. Accesul pe patinoar este permis de luni până duminică în intervalul orar 10,00 - 22,00, costurile fiind de 10 lei pentru o oră de patinat și de 5 lei pentru închirierea unei perechi de patine. 

Cucoane, boieri și mahalalele Bucureștiului, în vremea lui Brâncoveanu

„Bucureștii au fost la început un sat” spunea istoricul Constantin C. Giurescu, dar boierii, cucoanele și domnitorii l-au dezvoltat rapid. Și-au cumpărat pământuri, au construit case și acareturi, iar meșteșugarii și negustorii au produs și au adus mărfuri atractive.

Cultură și agrement la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia

Cu o istorie mai veche de 300 de ani, Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia  și-au recăpătat farmecul nobil și trăiesc o intensă viață culturală, turistică și de agrement.

Cel mai vizitat muzeu din Capitală - satul satelor românești

Înființat ca urmare a unei concepții originale a profesorului Dimitrie Gusti și după o cercetare care a durat din 1925 pâna în 1935, muzeul reflectă cultura și civilizația sătească din România, modul de viață tradițional, dar și spiritul de inventivitate și simțul artistic al țăranilor români.

O istorie a Capitalei: De la Cetatea lui Bucur, la blocurile de oțel și sticlă

Poveștile cu farmec, vesele sau triste, strînse în cei 554 de ani de la atestarea sa documentară, fac din București un oraș interesant, pe care unii îl iubesc așa cum este, și cu realități pe care alții poate le detestă, dar care poate deveni mai frumos și mai civilizat prin grija cetățenilor săi.

Grădina de Citit, inaugurată în capitală

Biblioteca Metropolitană din București a lansat duminică Grădina de Citit, un spațiu neconvențional decorat și colorat de voluntari. 

Romexpo

Istoria complexului Romexpo, localizat în Piața Presei, la adresa Bulevardul Mărăști nr. 65-67, începe din 1959, când ''autoritatea administrativă a Capitalei decide construirea unui spațiu expozițional, ca efect al creșterii economice accelerate și al extinderii relațiilor comerciale internaționale''. În prezent, Romexpo ocupă poziția de lider al industriei românești de târguri și expoziții.

Campania București 555 a început

Primăria Capitalei a început campania de promovare a sărbătorii prilejuite de împlinirea a 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului București.

Creative Fashion Festival  - targ dedicat originalitatii

Bijuterii handmade, haine vintage, crème bio, obiecte inedite, ultimele creatii ale tinerilor designeri autohtoni, precum si multe alte minunatii pregatite sa reinventeze universul feminine, vin la cel mai inovativ targ al acestei veri – Creative Fashion Festival.  

Sorin Oprescu, audiat la DNA

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în legătură cu retrocedarea unui teren.

Șefii Direcției Juridic din Primăria Capitalei, puși sub acuzare de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații:

Biserica Sfântul Gheorghe Nou

Biserica Sfântul Gheorghe Nou - locaș voievodal brâncovenesc - este ultima ctitorie a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și singura din capitala României, așa cum este arătat pe site-ul bisericii.

Palatul Parlamentului (Casa Poporului)

Una dintre cele mai impresionante și, totodată, mai controversate clădiri din lume, Palatul Parlamentului domină Capitala de pe locul numit Dealul Arsenalului, fiind, astăzi, un veritabil simbol al românilor.

"Dr. House" a cântat la București și diagnosticul e simplu: Nu e lupus, e blues!

Hugh Laurie și The Copper Bottom Band au adus sâmbătă seara, la Sala Palatului din București, un regal de blues și jazz, asezonat cu povești din vechea istorie a muzicii și câteva păhărele de whisky.

Internet gratuit în parcurile Kiseleff, Bazilescu, Venus și Regina Maria, din Sectorul 1

Primăria sectorului 1 a introdus o rețea gratuită de internet în parcurileKiseleff, Bazilescu, Venus și Regina Maria. Potrivit unui comunicat al autorității locale, accesul la internet este liber, fără parolă, însă site-urile cu conținut nerecomandat minorilor și conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricționate. 

Bucureștiul a urcat 10 locuri în clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați

Capitala României s-a clasat pe locul 159 în topul mondial pe 2014 al orașelor în care nivelul de trai pentru expați este considerat ieftin, în creștere cu 10 locuri față de poziția 169 ocupată anul trecut, în timp ce capitala Angolei, Luanda, este pentru al doilea an la rând cel mai scump oraș din lume, urmat de un alt oraș african N'Djamena, capitala Ciadului, relevă studiul privind costul vieții elaborat de compania de cercetare Mercer, dat publicității joi.

Bucureștiul, locul 90 în clasamentul orașelor preferate de turiștii străini; aproape un milion de turiști sunt asteptați în 2014 (raport)

Capitala României ocupă poziția 90 în clasamentul orașelor preferate de turiștii străini, clasament în care primele poziții sunt ocupate de Londra, Bangkok, Paris, Singapore și Dubai, conform raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index, publicat miercuri.

Tiberiu Nițu: Dosarul lui Sebastian Ghiță a fost clasat pentru că nu există probe

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat miercuri că dosarul deputatului Sebastian Ghiță legat amenințarea la adresa primarului Robert Negoiță a fost clasat pentru că nu există probe care să dovedească fapta care a fost sesizată.

Muzeul Antipa organizează programul pentru copii "Aventura Dezvoltării"

Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" așteaptă copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani la programul "Aventura Dezvoltării", organizat în perioada 21 iulie - 1 august, între orele 16,30 și 18,00, informează un comunicat al instituției transmis luni AGERPRES.

Interviu Lucian Ban: Asistența de la Bucharest Jazz Festival, entuziastă; românii - un public foarte bun

Cea de-a treia ediție a Bucharest Jazz Festival, prima care s-a desfășurat sub acest nume, s-a încheiat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu un recital al jazzman-ului american John Scofield Uberjam.

Colegiul Național ''Mihai Viteazul''

Colegiul Național ''Mihai Viteazul'' este una dintre unitățile de învățământ prestigioase din București. Școala ce poartă numele ilustrului voievod a luat ființă în anul 1865, ca o subdiviziune a liceului ''Sf.Sava''. După doi ani și-a dobândit statutul autonom și s-a mutat în casele din strada Polonă, unde locuise pentru o lungă perioadă de timp Ion Heliade Rădulescu.

Stadionul Dinamo

Stadionul Dinamo, numit și ''Stadionul Ștefan cel Mare'' și chiar ''Groapa'', este stadionul oficial al clubului de fotbal Dinamo București. Este amplasat în sectorul 2 din București, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, numerele 7-9.

Călătorii care au achiziționat SMS-uri pentru accesul în metrou vor putea să le folosească până pe 15 august

Călătorii care au achiziționat SMS-uri pentru accesul în metrou vor putea să le folosească până la jumătatea lunii august, serviciile de validare fiind repuse sâmbătă în funcțiune de către Metrorex, potrivit unui comunicat al Ministerul Transporturilor remis, sâmbătă, AGERPRES.

Școală cu predare în limba chineză inaugurată în sectorul 2

O școală cu predare în limba chineză va fi inaugurată sâmbătă în sectorul 2 al Capitalei.

Lora Constantinescu, fost prim-procuror adjunct la Buftea, condamnată la patru ani închisoare cu executare

Fostul prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea Lora Constantinescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în urma deciziei de vineri a Curții de Apel București.

Cinematograful de vară de la MȚR, deschis în prezența reprezentanților Germaniei, Austriei și Elveției

Cinematograful de vară de la Muzeul Țăranului Român (MȚR) a fost deschis joi, cu proiecția filmului german" Lessons Of A Dream" (2011), în prezența reprezentanților Ambasadelor Germaniei, Austriei și Elveției.

Primul tren spre litoral, care circulă cu 160 km/h, a parcurs distanța într-o oră și 55 de minute

Primul tren din programul estival de transport, care circulă cu 160 km/h, a parcurs distanța București-Constanța, de 225 de kilometri, într-o oră și 55 de minute, record de viteză pentru transportul pe calea ferată în România, potrivit directorului operațional al CFR Călători, Adrian Vlaicu.

Primul-ministru Victor Ponta a participat la inaugurarea unui nou corp de clădire al Creșei Titan II

Victor Ponta: Bună dimineața! În primul rând, eu vreau să îi mulțumesc primarului și echipei sale pentru faptul că m-au invitat la acest eveniment. În primul și în primul rând, vreau să fiu alături de ei și să îi felicit că se ocupă de o chestiune atât de importantă, o creșă modernă și în general dezvoltarea infrastructurii: creșe, grădinițe, școli.

Sala Radio

Situat pe strada Gen. H. M. Berthelot nr. 60-64 din București, în apropierea Parcului Cișmigiu, studioul de concerte "Mihail Jora" al Societății Române de Radiodifuziune, cunoscut și sub numele de Sala Radio, este cea mai mare sală de concerte simfonice și corale din România, cea mai bună din punctul de vedere al acusticii (sunt condiții egale de audiție în oricare din cele aproape 1.000 de locuri) și singura care oferă posibilitatea de a realiza înregistrări digitale în direct.

AMOFM București oferă 69 de posturi în Germania pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București dispune, prin intermediul Rețelei EURES, de 69 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier - gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, informează instituția.

Academia Română

Academia Română este o instituție de interes public național, de cercetare în domeniile fundamentale ale științei și de calificare profesională superioară, cu personalitate juridică de drept public și independentă în lucrările sale de orice natură.

Gimnasta Larisa Iordache a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei

Gimnasta Larisa Iordache a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei, printr-un proiect de hotărâre adoptat de consilieri în ședința de luni.

Alte știri 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014