la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Lucian Iliescu și Richard Ghiță sunt noii viceprimari ai Capitalei

Lucian Iliescu (PDL) și Richard Ghiță (PP-DD) sunt noii viceprimari ai Capitalei, în urma unor hotărâri adoptate în ședința de îndată a Consiliului General de luni. Ei îi înlocuiesc pe social-democrații Dan Darabont și Marcel Nicolaescu, care au fost schimbați din funcție. 

Protocol de colaborare între Primăria sectorului 3 și SNSPA

Primăria sectorului 3 va colabora cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) pentru organizarea de simpozioane și congrese științifice și le va permite studenților să facă practică în departamentele administrației locale, după ce miercuri a fost semnat un protocol între cele două instituții.

33 de lucrări de pictură europeană din patrimoniul Pinacotecii Muzeului Brukenthal expuse, în premieră, la Muzeul Cotroceni

33 de lucrări de pictură europeană din patrimoniul Pinacotecii Muzeului Național Brukenthal, între care se numără opere ale unor renumiți maeștri ai școlii de pictură italiană, flamandă și olandeză, precum și ai școlii de pictură germană și austriacă, vor fi expuse, în premieră, începând de miercuri, la Muzeul Național Cotroceni.

ANI: Un polițist din București nu poate justifica o avere de 21.000 euro

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 75.441,50 Lei (aprox. 21.558,75 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către RĂDUȚĂ MARIUS IONUȚ, agent șef adjunct în cadrul Direcției Generale a Poliției București, împreună cu familia.

Documentar: Casa Presei

Unul dintre multele monumente din București care așteaptă să fie descoperite, Casa Presei, fostă Casa Scânteii, este situată în nordul Capitalei pe strada Piața Presei Libere nr. 1 din sectorul 1 și a deținut recordul de cea mai mare structură din oraș între anii 1956 -2007.

Documentar: Gara de Nord

Gara de Nord, situată în piața cu același nume, este, în prezent, cel mai mare punct feroviar din România și reprezintă legătura către toate regiunile țării, dar și cea mai mare poartă de intrare în București.

Ofertă educațională de vacanță pentru familiile cu copii propusă de Muzeul "Antipa"

Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" propune, și în acest an, o ofertă educațională de vacanță pentru familiile cu copii, materializată în diverse programe de educație științifică, de dezvoltare a creativității, și a imaginației, a simțului artistic și a deprinderilor de comunicare și lucru în echipă.

Mădălin Dumitru, directorul Direcției Infrastructură din Primăria București, arestat preventiv

Curtea de Apel București a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, cercetat de DNA pentru corupție.

Recitalul actorului HORATIU MALAELE - ”Sunt un orb” si filmul ”Funeralii Fericite” se vad la Cinema Patria pe 30 iunie de la ora 20:00

Farseur din vocație, cu șarm, inteligență și umor, Horațiu Mălăele va face o demonstrație de virtuozitate pe 30 iunie, pe scena Cinematografului Patria din București, într-o ediție specială a spectacolului „Sunt un orb”, varianta cu multe “lovituri de teatru”, așa cum trebuie să fie un bun show de improvizație.

Catedrala "Sfântul Iosif"

Catedrala "Sfântul Iosif", catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, a fost construită între anii 1873-1889 după planurile arhitectului Fredrich Schmidt din Viena.

Arena Națională

Arena Națională este un stadion de fotbal din București, pe care se dispută, printre altele, meciurile echipei naționale de fotbal, finala Cupei României și meciul din Supercupa României la fotbal. Este cel mai mare stadion din țară și este încadrat de UEFA la categoria ''Elită''. A fost ridicat pe locul fostului Stadion Național ''23 August/Lia Manoliu''.

AMOFM: Rata șomajului în București a fost de 2,06%, la finele lunii mai

Numărul total al șomerilor indemnizați și neindemnizați din București se ridica, la sfârșitul lunii aprilie, la 22.456 de persoane, iar rata șomajului a fost de 2,06%, conform datelor comunicate, vineri, de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București.

Programe pentru familii, în expoziția "De la Școala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase"

Familiile care au copii cu vârste între 4 și 12 ani pot să participe la programele cu tema "În atelierul artistului", desfășurate în cadrul expoziției "De la Școala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artiști la București între 1864-1948", deschisă la parterul Galeriei Naționale, informează un comunicat al Muzeului Național de Artă al României (MNAR) transmis AGERPRES.

Un palat din centrul Capitalei, estimat la 7,5 milioane euro, cea mai scumpă proprietate la vânzare în 2014

Un palat din centrul istoric al Capitalei, estimat la 7,5 milioane euro, este cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în 2014, conform unui studiu al site-ului Imobiliare.ro, remis luni AGERPRES.

Casa Universitarilor

Casa Universitarilor, fostă Librecht - Filipescu reprezintă unul dintre puținele monumente de factură romantică păstrate în București și se află pe Strada Dionisie Lupu nr. 46.

Hanul lui Manuc

Unul dintre hanurile bucureștene care s-au bucurat de o faimă deosebită în prima jumătate a secolului al XIX-lea este Hanul lui Manuc, în prezent, important obiectiv turistic și monument istoric.

Plimbări gratuite cu "Mocănița Bucureștilor", în perioada 10-15 iunie

Bucureștenii sunt așteptați în perioada 10-15 iunie la o plimbare gratuită cu mocănița, care va circula pe o distanță de aproximativ 150 de metri pe platoul dintre Muzeul CFR și gura de metrou Basarab.

Fostul director RATB Viorel Popescu a fost reținut

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, de la data de 06.06.2014-până la data de 07.06.2014, a inculpatului POPESCU VIOREL, la data faptelor director general R.A.T.B., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

Directorul Direcției Infrastructură din Primăria București, reținut pentru opt infracțiuni

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, de la data de 05.06.2014, ora 14:15, până la data de 06.06.2014, ora 14:15, a inculpatului DUMITRU MĂDĂLIN IONICĂ, director al Direcția generala infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei mun. București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București

Universitatea din București a acordat sâmbătă, 31 mai, înaltul titlu de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Regale Prințul de Wales.Festivitatea a avut loc în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept. 

Palatul Ghica

Palatul Ghica, unul dintre cele două palate domnești care mai există în București, are valoare de monument istoric, fiind emblema unei epoci demult apuse, cu un istoric tumultuos, reprezentând o mărturie vie a tradiției și a culturii românești.

Caru' cu Bere

În 1879, pe Calea Victoriei nr.2, la intersecția cu str. Franceză, peste drum de Piața Constantin-Vodă, se deschidea berăria ''La Carul cu Bere'', înființată de ardeleanul Ion Căbășanu (1846-1934 - voluntar în armata română la 1877). Era a doua berărie din Bucureștii de acum un secol și jumătate.

Primul pod al pasajului Mihai Bravu a fost deschis circulației duminică

Primul pod al pasajului suprateran Mihai Bravu din București a fost deschis circulației duminică, în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a inaugurat complexul de servicii sociale Ominis, din sectorul 4 al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat sâmbătă la inaugurarea complexului Ominis din sectorul 4, complex multifuncțional ce oferă servicii sociale persoanelor vârstnice și copiilor cu dizabilități și care dispune de o policlinică și un magazin social. 

Primul-ministru Victor Ponta a participat la punerea în funcțiune a instalației de topire a sticlei nr. 3 - Stirom S.A.

Victor Ponta: Bună ziua. Vreau să mulțumesc pentru invitație și să spun că am vizitat în ultimele săptămâni, în ultimele luni, foarte multe noi unități de producție în întreaga Românie și mai puțin la București. Or, pentru noi este important să avem povești de succes în domeniul economic, nu doar în vestul țării, nu doar în alte părți, ci și aici, în Municipiul București, o zonă, un pol economic care creează o mare parte din PIB și care contribuie cu foarte mult la bugetul țării.

O…ladă la București, Sfântu Gheorghe și Ploiești

Ca o confirmare a valorii spectacolelor produse pe scena Teatrului Tineretului și a faptului că trupa TT este iubită și apreciată, creațiile sale artistice au fost selectate să participe la numeroase festivaluri naționale și internaționale, în aceasta vară.

Universitatea Națională de Apărare ''Carol I''

Universitatea Națională de Apărare ''Carol I'', aflată pe șoseaua Panduri, nr. 68-72, în sectorul 5 al Capitalei, beneficiază nu numai de o poziție dominantă, dar și de perspectiva deschisă de o largă esplanadă cu spații verzi și un impunător monument dedicat eroilor patriei. Inaugurat în decembrie 1939, edificiul a fost realizat după planurile arhitectului Duiliu Marcu, care l-a conceput în linii sobre, adecvate destinației sale.

Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române se situează în Bulevardul Dacia Nr. 12 și adăpostește un autentic tezaur literar format din manuscrise, cărți, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii, înregistrări audio-video care redau într-o imagine metaforică profunzimea și complexitatea întregii arte a cuvântului în literatura română.

Designul industrial românesc păstrează tradiția la Liceul Tonitza

Tradiția românească a designului industrial se păstrează nealterată la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", dar noua generație iese din șabloane, prin creativitate, cu imaginația stimulată de bombardamentul informațional de pe Internet, de Facebook și de Google, de șansa contactului direct cu străinătatea.

Cea mai mare sală de sport cu acces gratuit din Capitală a fost inaugurată în Orășelul Copiilor

Cea mai mare sală de sport cu acces gratuit din Capitală a fost inaugurată vineri în Orășelul Copiilor și este destinată activităților sportiv-educative pentru copii cu vârste de până la 18 ani. 

Primul contract cu finanțare europeană pe București-Ilfov pentru reabilitarea de blocuri în sectorul 3

Vicepremierul și ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au semnat, sâmbătă, primul contract cu finanțare europeană pe regiunea București-Ilfov, pentru reabilitarea a zece blocuri de locuințe de pe raza Sectorului 3. 

Programul de lucru al serviciilor de evidență a persoanelor din Capitală - prelungit în weekend

Programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din Capitală a fost prelungit în weekend pentru persoanele care trebuie să-și schimbe actele de identitate pentru a putea vota la alegerile europarlamentare de duminică.

Alte știri 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014