la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Noaptea Literaturii Europene, pe 28 mai, la București

13 țări europene dau întâlnire publicului bucureștean pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene, pe 28 mai, de la 19,00 la 23,30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, informează Biroul de presă al ICR.

Procesiune impresionantă pe străzile Capitalei cu Moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu

Mii de credincioși, 800 de preoți, aproximativ 400 de monahi și monahii, împreună cu elevi seminariști, au însoțit miercuri racla cu moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, într-o procesiune impresionantă, din Dealul Patriarhiei până la Biserica Sfântul "Gheorghe cel Nou" de la kilometrul zero al Capitalei, una dintre cele mai reprezentative ctitorii brâncovenești.

Un nou centru pentru copii cu dizabilități în sectorul 6

Aproximativ 900 de copii cu dizabilități vor beneficia de servicii specializate într-un nou centru din sectorul 6 dedicat recuperării stării de sănătate și integrării lor în societate, potrivit unui comunicat al autorității locale. 

Bust al domnitorului Brâncoveanu, dezvelit în sectorul 4 al Capitalei

Un bust al domnitorului Constantin Brâncoveanu a fost dezvelit miercuri în sectorul 4, cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, pentru a comemora 300 de ani de la martiriul acestei personalități istorice.

Procesiune cu moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, miercuri, la hramul Catedralei patriarhale

O procesiune cu moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu va avea loc, miercuri, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale.

Masteranzii Universității din București, premiați la "NetAware Intensive Program" cu 9 medalii

În perioada 4 - 17 mai, șase reprezentanți ai masteratului Cultura și Limbajul Organizațiilor Europene din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București au câștigat cele mai importante premii la programul intensiv european "NetAware", LLP-ERASMUS Intensive Programme, intitulat Internet advanced promotional tools application for increasing awareness of social exclusions movement, desfășurat la Katowice, în Polonia.

Televiziunea Română

Istoria Televiziunii Române este în cea mai mare parte legată de turnul din Calea Dorobanți, nr.191. Proiectat de arhitectul Tiberiu Ricci, sediul Televiziunii Române era la momentul inaugurării, în 1970, una dintre cele mai moderne clădiri din Europa.

Ministerul Agriculturii

Palatul Ministerului Agriculturii și Domeniilor (cum se numea inițial) este o clădire construită în anul 1895 după planurile arhitectului Louis Pierre Blanc. Edificiul a adăpostit ministerul de resort (azi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale) de la început și până în prezent.

Expoziții în premieră, performance-uri, filme documentare și interceptări de lilieci, în Noaptea Muzeelor din Capitală

Expoziții în premieră, performance-uri, filme documentare, concerte, degustări de produse tradiționale, ori interceptări de lilieci au fost doar câteva dintre tentațiile insomniacilor care au participat la evenimentul Noaptea Muzeelor din Capitală.

Concerte, expoziții și recitaluri la sărbătorirea a 78 de ani de existență a Muzeului Satului

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" aniversează în perioada 16-28 mai 78 de ani de existență, având pregătite cu această ocazie o serie de evenimente artistice - concerte, expoziții și recitaluri.

Eugen Nicolăescu: Trecerea filialei PC sector 3 la PNL, firească dată fiind relația de colaborare la nivelul sectorului

Vicepreședintele liberal Eugen Nicolăescu, coordonator al PNL București, a declarat că trecerea filialei PC Sector 3 la PNL reprezintă un gest absolut firesc dată fiind relația bună de colaborare la nivelul sectorului.

Un complex socio-medical a fost inaugurat în sectorul 3

Persoanele cu venituri mai mici de 750 de lei din sectorul 3 vor beneficia de lunea viitoare de servicii gratuite de stomatologie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, ginecologie, medicină de familie și ecografie la complexul Tabita, care a fost inaugurat vineri.

Ministrul Sănătății și Ambasadorul Franței au semnat un memorandum de cooperare pentru un proiect de asistență medicală și prevenție în cartierul Ferentari

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și Excelența Sa, Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, au semnat miercuri un memorandum care își propune dezvoltarea asistenței medicale primare și acțiuni de prevenție sanitară în cartierul Ferentari, din sectorul 5 al Capitalei.

Tribunalul București

Tribunalul București, una dintre cele mai mari instanțe din România, se află pe Bulevardul Unirii nr. 37, în sectorul 3 al Capitalei. Instituția funcționează în clădirea destinată, inițial, magazinului Junior. Înainte de a fi închis, după doar 5 ani de la inaugurare, în 1992, magazinul prezenta spații comerciale doar la parterul clădirii, restul spațiului fiind neutilizat.

Hotelul Intercontinental

Hotelul Intercontinental reprezintă unul dintre simbolurile Capitalei, rămânând, la peste 40 de ani de la construcție, cel mai înalt hotel din București. Localizată în Piața Universității, la kilometrul zero, clădirea se regăsește în istoria de imagini a celor mai importante evenimente de stradă din ultimul sfert de secol.

Cu metroul bucureștean prin țările UE de Ziua Europei

Cei care au călătorit vineri cu metroul bucureștean au putut "trece" prin mai multe țări ale Uniunii Europene. De Ziua Europei, mai multe stații de metrou au purtat numele unor state membre ale UE, însă, pe tot parcursul lunii mai, un metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele din București.

Aproape 300 de copii și 6.000 de adulți vor beneficia de serviciile unui centru social modernizat în sectorul 6

Aproape 300 de copii și 6.000 de adulți vor beneficia de serviciile centrului social multifuncțional "Harap-Alb", care a fost modernizat printr-un proiect finanțat din fonduri europene ce a ajuns la final, estimează Primăria sectorului 6.

Foc de artificii pe "Oda Bucuriei" și stații de metrou redenumite după statele membre, de Ziua Europei

Un foc de artificii pe fundalul sonor al imnului Uniunii Europene, "Odă bucuriei", manifestări care celebrează spiritul european la metroul bucureștean, concerte, conferințe, vernisaje, proiecții de filme sau ceremonii de depuneri de coroane de flori se numără printre evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei (9 mai).

Poliția Capitalei: Opt dosare penale pentru evaziune fiscală după verificări la societățile de panificație

Polițiștii Capitalei au întocmit opt dosare penale pentru evaziune fiscală, după verificări la 40 de societăți comerciale din domeniul panificației.

Concurs de fotografie pentru promovarea Capitalei

Primăria Capitalei organizează în perioada 17-25 mai concursul de fotografie "Ochiul Magic", care își propune să promoveze orașul, potrivit unui comunicat al Municipalității.

Pe 24 mai, Horațiu Mălăele își răsplătește susținătorii cu spectacolul ”Sunt un orb” la Cinema Patria

Spectacolul va fi urmat de proiecția gratuită a filmului  ”Funeralii fericite”.

Banca Națională a României

Banca Națională a României (BNR) se află pe strada Lipscani nr. 25, în sectorul 3 al Capitalei. Sediul actual al BNR este alcătuit din două palate, alăturate.

IȘMB a realizat broșura privind admiterea la liceu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prin Comisia de Admitere a Municipiului București, a realizat broșura ,,Admiterea în învățământul liceal și Admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de trei ani", anul școlar 2014-2015, a declarat marți pentru AGERPRES inspectorul pe probleme de imagine al inspectoratului Marian Banu.

Motivare în cazul judecătorului Mustață: Dispreț față de colegii onești și ideea că dreptatea s-ar putea 'cumpăra'

Magistratul de la Curtea de Apel București care a decis arestarea preventivă judecătorului Stan Mustață și a grefierei Mariana Curea reține în motivare disprețul manifestat de inculpați față de colegii onești și creșterea riscului de popularizare în masă a ideii că dreptatea s-ar putea "cumpăra" și că doar cei "neîndemânatici" mai cred în justiție.

RATB: Controlori permanenți pe liniile de tramvai 14 și 40

Liniile de tramvai 14 și 40 vor fi însoțite, începând de luni, de controlori permanenți, care se vor ocupa atât de verificarea titlurilor de călătorie, cât și de monitorizarea fluxului de călători, informează, luni, Regia Autonomă de Transport București (RATB).

Declarații de presă susținute de premierul Victor Ponta la Primăria Capitalei

Imagini video.

Colegiul Național ''Sfântul Sava''

Colegiul Național ''Sfântul Sava'', situat pe str. General Henri Mathias Berthelot, este una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din București. Este descendentul direct al Colegiului ''Sfântul Sava'', divizat în 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în Universitatea din București și actualul colegiu.

Metrorex: Noile trenuri de metrou se încadrează ca și dimensiuni în limitele impuse

Noile trenuri de metrou fabricate de firma CAF respectă în totalitate normele tehnice impuse de standardele românești și europene aplicabile pentru acest tip de vehicul și se încadrează ca și dimensiuni în limitele impuse de gabaritul de liberă trecere al construcțiilor existente în metrou, precizează Metrorex.

Alte știri 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014