la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Sorin Oprescu a fost primit de președintele Israelului, Shimon Perez

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat într-o vizită oficială în Israel, a fost primit miercuri de președintele Shimon Perez, în semn de recunoaștere a eforturilor pe care Primăria Municipiului București le-a făcut de-a lungul timpului pentru comunitatea evreiască din România. 

Colegiul Național ''Gheorghe Lazăr''

La 20 mai 1890 s-a pus piatra de temelie a actualei clădiri unde se află Colegiul Național ''Gheorghe Lazăr'', iar unul dintre cei care au contribuit la ridicarea în vecinătatea Cișmigiului a liceului a fost primarul de atunci al Capitalei, Pache Protopopescu.

Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru-Furnică Minovici

Muzeul de Artă Veche Apuseană "Ing. Dumitru-Furnică Minovici" este amplasat în Casa Minovici din strada Dr. Nicolae Minovici, nr. 3, din București. Imobilul impresionează nu doar prin colecția pe care o adăpostește, ci și prin arhitectura sa.

Șantierele pentru reabilitarea termică a blocurilor s-au redeschis în sectorul 1

Șantierele pentru reabilitarea termică a blocurilor s-au redeschis în sectorul 1 iar constructorii au montat schelele la 35 de blocuri dintre cele 190 pe care autoritatea locală și-a propus să le termoizoleze anul acesta.

Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București

Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București, cu sediul central în Palatul Șuțu se află situat în preajma "kilometrului zero" al României pe Bd. Brătianu nr. 2, în somptuoasa reședință a marelui postelnic C. Grigore Șuțu.

Palatul Telefoanelor

Palatul Telefoanelor din București este o clădire - monument istoric, localizată pe Calea Victoriei. Imobilul cu o înălțime de 52,5 m a fost construit între anii 1929-1933, într-un stil specific turnurilor zgârie-nori din America, având caracteristici reprezentative stilului Art Deco.

Conferință internațională despre filmul pentru copii, în Capitală

Personalități ale filmului pentru copii la nivel mondial, dar și din România vor dezbate relația dintre peliculele pentru copii și educația nonformală miercuri, în cadrul unei conferințe internaționale organizată de Primăria sectorului 6.

Nicolăescu: Consiliul de Coordonare al PNL București i-a retras sprijinul politic viceprimarului general Marcel Nicolaescu

Deputatul Eugen Nicolăescu, coordonator al PNL București, a anunțat că în ședința de marți seară Consiliul de Coordonare al PNL București i-a retras sprijinul politic viceprimarului general Marcel Nicolaescu.

Primăria Capitalei vrea să doteze săli ale Hanului Gabroveni printr-un proiect de aproximativ 1 milion de euro

Primăria Capitalei vrea să doteze săli ale Hanului Gabroveni printr-un proiect de aproximativ 1 milion de euro din fonduri nerambursabile, consilierii municipali urmând să decidă în ședința de joi privind un proiect de hotărâre în acest sens.

Trasee prin vechile cartiere și mahalale bucureștene, începând de sâmbătă, în cadrul proiectului "Prin Bucureștii ce se duc"

Admiratorii Capitalei se pot înscrie să participe la trasee culturale gratuite prin vechile cartiere și mahalale bucureștene începând de sâmbătă, informează un comunicat al organizatorilor, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), remis AGERPRES.

Muzeul Național al Satului ''Dimitrie Gusti''

Aflat pe malul lacului Herăstrău, Muzeul Național al Satului ''Dimitrie Gusti'' este unul dintre cele mai vechi muzee etnografice în aer liber din România și din lume. În anii '30, în Europa existau două astfel de muzee: muzeul Skansen, înființat la Stockholm în 1891 și muzeul Bigdo din Lillehamer, Norvegia. În România, profesorul Romulus Vuia înființase la Cluj Muzeul Etnografic al Transilvaniei (1929).

Teatrul de Animație ''Țăndărică''

Teatrul de Păpuși și Marionete ''Țăndărică'' a fost fondat în 1945, iar secția de marionete - prima sa secție - a fost condusă de actrița Lucia Calomeri, ajutată de scenografii Elena Pătrășcanu, Alexandru Brătășanu, Lena Constante și Ileana Popescu. Din prima echipă de artiști au făcut parte regizorul Nicolae Massim și marionetiștii - Dorina Tănăsescu, Antigona Papazicopol, Lucia Georgescu ș.a.

Program prelungit la plata impozitelor și taxelor locale în sectorul 1

Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sector 1 și-au extins programul de lucru cu publicul până la sfârșitul lunii martie, potrivit unui comunicat al autorității locale emis luni.

Primăria Capitalei este pregătită să finanțeze proiecte în valoare de 4 miliarde de euro din fonduri europene

Primăria Capitalei este pregătită să finanțeze cu peste 4 miliarde de euro din fonduri europene proiecte majore privind strategia de dezvoltare a orașului, pentru exercițiul financiar bugetar comunitar 2014-2020, a declarat vineri Bogdan Hreapcă, director de investiții în Primăria Capitalei. 

Neculai Onțanu: "În problema câinilor fără stăpân sunt interese financiare mari"

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a declarat sâmbătă că de problema câinilor fără stăpân se ocupă Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, care aparține de Primăria Capitalei și a susținut că în problema câinilor fără stăpân există "interese financiare mari". 

Peste 400 de puieți, plantați pe raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei

Peste 400 de puieți de stejar, măr, păr și corcoduș au fost plantați joi pe un șantier de împădurire din raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei de membrii Colegiului Prefectural Ilfov.

Târgul de carte cu discount Kilipirim începe miercuri la Galeria Dalles

Târgul de carte cu discount Kilipirim începe miercuri și se va desfășura până pe 23 martie, la Galeria Dalles din Capitală.

Gala Societății Civile anunță juriul ediției de anul acesta

Juriul Galei Societății Civile 2014 este alcătuit din 51 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din reprezentanți ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs. Aceștia vor evalua și nota proiectele înscrise în competițieîn perioada 2 aprilie - 12 mai 2014, câștigătorii fiind anunțați în cadrul Festivității de premiere, care va avea loc la începutul lunii iunie, în București.

"Feminitate si succes", a II-a intalnire cu femei de top

Accendo Training a organizat la Bucuresti, cea de-a doua editia a Conferintei "Feminitate si succes", o editie dedicata femeii si valorilor sale autentice. Evenimentul s-a desfasurat intr-o locatie selecta din centrul capitalei, unde peste 100 de participante au avut ocazia de a se relaxa si a interactiona cu speakerii evenimentului. 

Schitul Darvari, mânăstirea din centrul Capitalei

"Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi și trebuie un gram de iubire ca s-o înțelegi" - Nicolae Iorga

Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase''

Teatrul de revistă "Constantin Tănase", continuatorul de drept și de fapt al tradiției revistei românești, are o activitate neîntreruptă de 81 de ani în acest domeniu, timp în care s-a impus ca o instituție artistică de prestigiu ce se bucură de prețuirea unui public numeros.

Locuitorii sectorului 1 își pot steriliza gratuit animalele de companie

Primăria sectorului 1 pune la dispoziția proprietarilor de câini și pisici de rasă comună două cabinete veterinare în care animalele de companie pot fi sterilizate gratuit, amintește un comunicat al autorității locale.

RATB: Intenționăm să plătim integral datoria de 17,3 milioane lei către Metrorex după aprobarea bugetului regiei

Regia Autonomă de Transport București (RATB) intenționează să își achite integral datoria către Metrorex în valoare de aproximativ 17,3 milioane de lei pentru a putea continua contractul privind integrarea tarifară, în condițiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cardul Activ, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

Contractul dintre RATB și Metrorex a încetat; Metrorex nu mai comercializează biletele unice

Biletele unice RATB - Metrorex nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din rețeaua de metrou, în urma încetării contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport București și societatea Metrorex.

Marin Moraru, un actor care nu poate trăi departe de țară

Colegii de teatru și prietenii de-o viață îi spun Marinuș. Poate pentru că are un zâmbet frumos, un suflet cald, de copil, dincolo de care se află talentul și seriozitatea unui mare actor.

CFR Călători: Modificări în circulația unor trenuri pe ruta București Nord-Galați și retur, din 17 martie

Circulația mai multor trenuri de călători va suferi modificări pe ruta București Nord-Galați și retur, începând de luni, 17 martie 2014, a anunțat CFR Călători.

Martha Bibescu, prințesa de la Palatul Mogoșoaia

Scriitoare, om politic, o femeie răpitor de frumoasă, cu o inteligență strălucitoare, prințesa Martha Bibescu a fost una dintre cele mai distinse personalități ale aristocrației europene din secolul XX. Descendentă a ilustrelor familii Lahovary și Mavrocordat, ea s-a remarcat și ca gazdă a fastuoaselor întâlniri mondene de la Palatul Mogoșoaia, palat pe care îl iubea nespus.

Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhal (Reședința patriarhală)

Ansamblul patriarhal ce cuprinde Catedrala Patriarhală 'Sf. Împărați Constantin și Elena', Palatul Patriarhal și Palatul Patriarhiei este o parte importantă din patrimoniul arhitectural al Capitalei, situat pe locul mânăstirii pe care voievodul Constantin Șerban Basarab, domnitorul Țării Românești (1654-1658), a construit-o în București în 1656.

Alte știri 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014