la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

O treime din încasările din taxe și impozite în Sectorul 1 se fac în mediul on-line

O treime din încasările din taxe și impozite în Sectorul 1 se fac în mediul on-line și, potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10% din plata cu cardul la nivel național a taxelor și impozitelor locale s-a realizat la Primăria Sectorului 1. 

Protocol de constituire a comitetului Civitas vizând promovarea copiilor și tinerilor

Primarul general Sorin Oprescu și inspectorul școlar general Constantin Trăistaru au semnat marți un protocol de constituire, organizare și funcționare a comitetului Civitas la nivelul Capitalei vizând promovarea copiilor și tinerilor, potrivit unui comunicat al municipalității.

Pricopie: Nu vor fi copii în București care doresc să meargă la clasa pregătitoare și să nu aibă locuri

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a afirmat, marți, că nu vor fi copii în București care să dorească să meargă la clasa pregătitoare și să nu aibă locuri, subliniind că până în acest moment nu au fost probleme.

Campania anuală de igienizare începe în Capitală cu tratamente de deratizare și combatere a țânțarilor

Campania anuală de igienizare începe marți în Capitală cu tratamente de deratizare și combatere a țânțarilor și se va derula până în noiembrie.

Conferința națională "Achizițiile publice în România", ediția a VIII-a, va avea loc pe 4 aprilie, la București

Conferința națională "Achizițiile publice în România", ediția a VIII-a, cu tema "Noutăți legislative. Fondurile europene 2014-2020. Eventuale puncte nevralgice și remedii", va avea loc pe 4 aprilie la București, Hotel Intercontinental***** - Sala Rapsodia.

Primarul Sorin Oprescu a acordat diplome olimpicilor internaționali din București

Primarul general Sorin Oprescu a acordat vineri diplome unui număr de 41 de olimpici internaționali, în semn de apreciere pentru performanțele acestora.

IȘMB: Rată de promovare de 64,21% la simularea evaluării naționale în Capitală

Rata de promovare - media egală și mai mare de 5.00 - la simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a la nivelul Capitalei este de 64,21%, a anunțat joi Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IȘMB).

Târgul KidsEducation are loc pe 26 și 27 aprilie, la Palatul Copiilor din Capitală

Prima ediție a târgului KidsEducation se va desfășura în zilele de 26 și 27 aprilie la Palatul Copiilor din București iar potențialii expozanți mai au la dispoziție o lună pentru înscrieri, informează un comunicat al organizatorilor remis AGERPRES.

Președintele Consiliului Județean Ilfov cere transferarea Autorității Metropolitane de Transport București în subordinea CJ Ilfov și CGMB

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, solicită transferarea cât mai urgentă a Autorității Metropolitane de Transport București (AMTB) din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Consiliului Județean Ilfov și a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Cursuri de formare profesională gratuite pentru 400 de persoane cu dizabilități, oferite de Primăria sectorului 6

Primăria sectorului 6 oferă servicii de informare, consiliere și calificare profesională în meserii precum lucrător în comerț, legător manual sau peisagist-floricultor pentru 400 de persoane cu dizabilități prin intermediul a două proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, potrivit unui comunicat al autorității locale. 

Bucureștiul va candida pentru obținerea titlului de Capitală culturală europeană în 2021

Bucureștiul va candida pentru obținerea titlului de "Capitală culturală europeană" în anul 2021, consilierii adoptând joi seară un proiect de hotărâre în acest sens.

Profesorii vor trebui să aibă aprobarea IȘMB pentru excursii și tabere în afara Capitalei

Excursiile, expedițiile și alte activități de timp liber care se desfășoară în afara Capitalei vor avea nevoie de aprobarea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prevede o procedură publicată pe site-ul instituției.

CGMB va decide joi bugetul municipalității pe anul acesta

Consilierii municipali vor lua în dezbatere joi proiectul de hotărâre referitor la aprobarea bugetului Capitalei pentru acest an, precum și pe cel privind aprobarea bugetului RADET București pe 2014. Proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului execuției bugetului propriu al municipalității pe 2013 se regăsește de asemenea pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Bucureștiul ar putea să candideze pentru obținerea titlului de Capitală culturală europeană în 2021

Municipalitatea intenționează să candideze pentru obținerea titlului de"Capitală culturală europeană" în anul 2021, consilierii urmând a lua o decizie în acest sens în ședința CGMB de joi.

Locuitorii sectorului 4 vor avea la dispoziție un număr de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor

Locuitorii sectorului 4 vor putea semnala de luni gratuit problemele cu care se confruntă la numărul de telefon 0800.800.400, în urma reorganizării activității funcționarilor de proximitate, anunță un comunicat al autorității locale. 

Marian Petrache și Sorin Oprescu - aleși președinte, respectiv vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltarea Regională București-Ilfov

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost ales miercuri în funcția de președinte al Consiliului pentru Dezvoltarea Regională București-Ilfov (CDRBI), în timp ce edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a obținut funcția de vicepreședinte.

Românii pot dona sânge într-un spațiu renovat și modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine București

Românii pot dona sânge într-un spațiu renovat și modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine București, lucrările fiind finanțate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.

Primarul General, Sorin Oprescu a participat astazi, 17 februarie, la Bruxelles, la o noua editie a dialogului dintre Comisia Europeana si primarii capitalelor tarilor membre ale Uniunii Europene

Reuniunea i-a adus pentru a doua oara la aceeasi masa pe primarii din Atena, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Helsinki,  Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Roma, Sofia, Stockholm, Tallin, Valetta, Viena, Vilnius, Varsovia si Zagreb. Intalnirea a fost initiata si gazduita de Comisarul pentru Politica Regionala si Urbanism, Johannes Hahn si de Directorul General al DG Regio, Walter Deffa.

Primarul Piedone, distins cu o diplomă de onoare pentru implicarea în dezvoltarea culturii și cercetării

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost distins cu o diplomă de onoare pentru implicarea în dezvoltarea culturii și cercetării. Edilului i-a fost acordată diploma de onoare "Neagoe Basarab" în cadrul sesiunii internaționale de comunicări științifice "Omul și universul - Invenție, inovație și creativitate în societatea cunoașterii" ale cărei manifestări au debutat sâmbăta trecută la sediul Primăriei sectorului 4. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de: BĂDESCU LILIANA, judecător la Curtea de Apel București, CÎRSTOIU VERONICA, fost judecător la Curtea de Apel București, PICIARCĂ DUMITRIȚA, judecător la Curtea de Apel București, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și favorizarea infractorului. 

Urmărirea penală față de cele trei persoane menționate, având calitatea de suspect, se efectuează ca urmare a infirmării a rezoluției de scoatere de sub urmărire penală, dispusă de procurorii D.N.A la data de 7 august 2012, a redeschiderii și a reluării urmăririi penale, apreciindu-se că soluția adoptată inițial în cauză este nelegală.

Prima ediție a Festivalului Internațional de teatru "Fest(in) pe Bulevard" se va desfășura la Teatrul Nottara din Capitală, în perioada 12 - 19 octombrie.

Directoarea instituției, Marinela Țepuș, vorbește, într-un interviu acordat AGERPRES, despre spectacolele din țară și străinătate care vor fi prezente la eveniment, despre premiile ce vor fi acordate, dar și despre greutățile întâmpinate în realizarea festivalului.

 

Șomerii înregistrați și persoanele cu pensii mici pot să-și ridice ajutoarele din fonduri europene

Șomerii înregistrați și pensionarii cu pensie sub 400 lei se pot prezenta începând de luni, ora 10,00, la punctele de distribuție municipale pentru a-și ridica ajutoarele din fonduri europene constând în produse alimentare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București efectuează acte de urmărire penală față inculpații

JIANU RADU – VIOREL, director al Departamentului Achiziții Publice din cadrul Regiei Autonome de Transport București (RATB) - la data faptelor, KIYAK MEHMET GANI, reprezentant de drept al SC PLAST LINE SRL, BREBEANU MARIAN, reprezentant de drept al SC BURSA METAL SRL

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SEVERIN ADRIAN, membru în Parlamentul European, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de următoarele persoane:

RISTEA CLAUDIU, director executiv la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită; MURGOCI CONSTANTIN AUGUSTIN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită; FILIP ALEXANDRU BOGDAN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.

Copilul de patru ani care a murit luni după ce a fost mușcat de mai mulți câini avea sute de plăgi, a declarat marți, pentru AGERPRES, medicul IML care a efectuat autopsia, Abdo Salem.

El a precizat că, fără îndoială, copilul a murit în urma mușcăturilor de câini, leziuni care îi acopereau toată suprafața corpului și care aveau dimensiuni de la jumătate de centimetru până la 5-6 centimetri, și în urma hemoragiei externe masive.

Lucrările la noul pasaj rutier de la Piața Presei Libere vor începe în scurtă vreme și acesta va fi gata în șase luni, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce consilierii generali au adoptat o hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al pasajului.

Proiectul a fost adoptat cu trei amendamente ce vizează eliminarea construirii în zonă a unui nou sediu al Ministerului Afacerilor Externe, a unei parcări subterane și a unui nou pasaj pietonal care ar fi unit toate colțurile Pieței Presei Libere.

Gheorghe Pătrașcu: Amenajarea esplanadei din fața Parlamentului - o inițiativă lăudabilă, dacă e integrată într-un proiect mai amplu.

Arhitectul șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, consideră că inițiativa Camerei Deputaților privind lansarea concursului de soluții pentru amenajarea esplanadei din fața Palatului Parlamentului este lăudabilă, dar apreciază că aceasta trebuie integrată într-un proiect mai amplu, de reconsiderare a tuturor spațiilor din zona respectivă, inclusiv a celor care sunt alocate Catedralei Mântuirii Neamului.

Alte știri 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |    la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |      la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014