la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Magazin  |  Contact

Știrile zilei :

 

Primul-ministru a prezentat măsurile guvernamentale pentru susținerea mediului de afaceri.

”Se elimină impozitul minim începând cu această toamnă. Am apreciat și am spus demult că acest impozit minim și-a produs efectul pe care l-am dorit și în această toamnă va fi eliminat.”

Procesul de dezinflație s-a consolidat în trimestrul trei al anului, indicele prețurilor de consum având o evoluție negativă de 0,92 la sută, în urma scăderii prețurilor volatile și prețurilor administrate, a declarat vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflației.

'Factorii care au accentuat inflația au fost prețurile la tutun în urma majorării accizei, dar ne-au ajutat prețurile la mărfurile alimentare și energie', a spus Isărescu.

Deficitul comercial al României FOB-CIF în luna august 2009 a fost de 3,090 miliarde lei (731,7 milioane euro), mai mic cu 3,474 miliarde lei (1,117 miliarde euro) decât în luna august 2008, conform unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Estimările preliminare ale Institutului Național de Statistică arată că, în luna august 2009, exporturile FOB au însumat 9,181 miliarde lei (2,173 miliarde euro), iar importurile CIF au însumat 12,271 miliarde lei (2,905 miliarde euro).

Executivul a adoptat în ședința de astăzi o Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea HG nr 1164/2007 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru dezvoltarea sau modernizarea întreprinderilor.

“Am extins programul de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, în cadrul ajutoarelor de minimis pentru dezvoltarea și modernizarea întreprinderilor, prin includerea în cadrul întreprinderilor care beneficiază de aceste ajutoare și pe cele din domeniul cooperației”, a anunțat primul-ministru Emil Boc la finalul reuniunii Executivului de astăzi.

'Actuala recesiune economica din Europa dă semne că s-ar apropia de final, dar relansarea va fi, probabil, lentă și fragilă', se arată în Raportul asupra Economiei Regionale - REO, lansat sâmbătă la Istanbul de către Fondul Monetar Internațional (FMI). Favorizată de o încredere în creștere economică și de o relansare a comerțului mondial, contracția economică din Europa pare să se fi încheiat la mijlocul anului 2009 și experții FMI anticipează o ușoară relansare în 2010, urmată de o revenire a unei creșteri ulterioare mai viguroase.

'Relansarea va fi lentă și fragilă, deoarece revenirea cererii în Asia nu va putea înlocui apetitul pentru importuri al consumatorilor americani de dinainte de criză. Europa nu poate conta numai pe exporturi pentru a-și asigura relansarea. În plus, creditele ramân greu de obținut, șomajul crește și criza a redus potențialul de dezvoltare al Europei', a subliniat Marek Belka, director al Dept. Pentru Europa al FMI.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis marți reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de opt la sută pe an, de la 8,5 la sută, începând cu data de 30 septembrie 2009, informează BNR.

De asemenea, reprezentanții CA au hotărât gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar în vederea consolidării canalelor de transmisie a politicii monetare și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Impozitul minim trebuie restrâns la domeniile și activitățile unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută și eliminată, cum ar fi restaurantele, dar aceasta se va stabili în urma analizei pe care o face în prezent comisia economică a coaliției, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Cred că, pentru viitor, impozitul forfetar așa cum a fost el conceput trebuie să se restrângă la acele domenii și activități unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută și eliminată, cum ar fi de exemplu domeniul restaurantelor. Pot fi și alte domenii, dar trebuie să fie identificate.

Indicele sectorului SIF de la Bursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de vineri in crestere cu 3,6%, revenind astfel la nivelul de la inceputul lunii octombrie 2008, in conditiile in care presiunea la cumparare s-a accentuat dupa publicarea datelor privind somajul din Statele Unite.

Schimburile realizate vineri la Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la 34,37 milioane lei (8,15 milioane euro), in scadere cu 7% fata de nivelul consemnat in  ziua precedenta, de 36,93 milioane lei.

Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, vineri, că economia României ar putea scădea cu 8,4 - 8,5 la sută în acest an, scăderea urmând să fie mai mare în trimestrul II al anului decât pe primul trimestrul.

"Contracția economiei pe trimestrul II va fi mai mare decât pe primul trimestru al anului, iar în urma discuțiilor cu FMI vă putem spune că pe tot anul scăderea economică se va situa undeva la 8,46-8,5 la sută", a explicat Pogea.

Rata inflației este în continuare în scădere în trimestrul doi al anului 2009, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la prezentarea raportul trimestrial asupra inflației.

'Se poate constata o consolidare a dezinflației. Factorii principali care au contribuit la acest fenomen sunt majorarea accizelor la tutun, rigiditatea pieței muncii, a bunurilor, serviciilor, cheltuielilor bugetare, restructurării cererii interne, inflației pozitive asupra prețurilor alimentelor', a declarat Isărescu.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a decis, marți, în ședința periodică, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 8,5 la sută pe an, de la 9,0 la sută, începând cu data de 5 august.

De asemenea, CA al BNR a hotărât reducerea ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută cu scadențe reziduale de sub doi ani ale instituțiilor de credit, până la nivelul de 30 la sută, de la 35 la sută, începând cu perioada de aplicare 24 august - 23 septembrie 2009.

“Guvernul a pus la punct un mecanism computerizat de rambursare a TVA, prin care elimină întârzierile, de pe o parte, și potențialele abuzuri, pe de altă parte” a anunțat primul-ministru Emil Boc la finalul ședinței de Guvern de astăzi. Măsura va da fiecărui contribuabil onest din această țară șansa de a primi rambursarea de TVA în termenul legal, de maxim 45 de zile, a adăugat Șeful Executivului.

“Prin mecanismul pus la punct astăzi, dorim ca într-un interval de timp de 60, maxim 90 de zile, tot soldul taxei pe valoare adăugată, pe care statul îl are de plătit în raport cu firmele, să fie lichidat” a declarat, la rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Pogea.

Guvernul a extins sfera domeniilor în care se poate acorda ajutor de minimis pentru IMM-uri, în valoare de până la 200.000 de euro pentru fiecare întreprindere, pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, a anunțat premierul Emil Boc, la finalul ședinței Executivului.

„Am lărgit sfera domeniilor în care pot fi acordate aceste ajutoare și am păstrat ca limite doar acele domenii unde Uniunea Europeană nu ne permite să acordăm aceste ajutoare de minimis”, a declarat primul-ministru.

La propunerea Ministerului Finanțelor, s-a adoptat această Ordonanță de urgență care acordă înlesniri sub forma amânării la plată a agenților economici care au început să înregistreze obligații restante după data de 30 septembrie 2008, deci, în ultimele 9 luni de când a început să se manifeste pregnant criza în România. 

Sigur că efectele crizei generează în primul rând diminuarea lichidităților, a cifrei de afaceri și a pus mulți operatori economici în această situație dificilă.

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi un act normativ prin care plafonul de garantare a depozitelor la echivalentul în lei al sumei de 50.000 de euro a fost extins și la persoanele juridice, măsură care se aplica până acum numai pentru persoanele fizice.

De asemenea, termenul în care Fondul de garantare a depozitelor are obligația de a asigura începerea plății compensațiilor în caz de indisponibilizare a depozitelor a fost redus de la 3 luni, cât este în prezent, la 20 de zile, începând cu 31 decembrie 2010.

Executivul a adoptat, în ședința de astăzi o Ordonanță de Urgență care introduce obligativitatea contractorilor de a vira subcontractorilor sumele cuvenite acestora în conturi deschise de către subcontractori direct la trezoreria statului, a afirmat astăzi primul-ministru Emil Boc, la finalul ședinței de guvern.

„Este un mecanism prin care ajutăm subcontractorii să-și primească mai repede banii de la contractorii de lucrări, având în vedere că am avut mai multe situații în care banii erau primiți de către contractorii principali, iar subcontractorii rămâneau neplătiți o perioadă foarte lungă de timp”, a spus primul-ministru.

În data de 4 mai 2009, Board-ul Fondului Monetar Internațional a aprobat programul de sprijin economic și diminuare a efectelor crizei financiare, agreat cu autoritățile române. În baza unui Acord de tip Stand-by, pentru o durată de 24 de luni, Fondul Monetar Internațional acordă României 12.95 miliarde de Euro (11,44miliarde de DST).

În cadrul pachetului de finanțare externă, România beneficiază de 5 miliarde de Euro din facilitatea UE de finanțare a balanței de plăți; 1 miliard de Euro de la Banca Mondială și 1 miliard de Euro din alte angajamente multilaterale.

Guvernul a majorat de 20 de ori bugetul alocat schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea IMM-urilor, respectiv de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro, a anunțat primul-ministru Emil Boc, la finalul ședinței de Guvern.

„Relansarea activității economice în perioada de criză depinde într-o manieră foarte importantă de sprijinirea IMM-urilor. Acest buget, de 100 de milioane de euro, este valabil pentru anii 2009, 2010 și 2011. Toți banii pot fi angajați încă din acest an, iar plăți efective pot fi făcute deja în valoare de 20 de milioane de euro în anul 2009”, a afirmat premierul Emil Boc.

Guvernul a semnat scrisoarea de intenție negociată și acceptată de FMI cu privire la acordul de împrumut.

„Suntem în linie dreaptă în privința realizării acordului de împrumut cu FMI și Comisia Europeană. Așa cum am mai spus, acest acord de împrumut are un caracter preventiv pentru a limita efectele negative ale crizei economice în România”, a declarat premierul Emil Boc, la finalul ședinței de Guvern desfășurată astăzi pe această temă.

„Rectificarea bugetara propusa de Guvern urmareste numai amplificarea asistentei sociale.

In acest sens, constituie o serioasa confuzie economica a Ministerului Finantelor impunerea de noi taxe firmelor ca resursele bugetare astfel constituite sa fie destinate numai cheltuielilor sociale", a declarat ieri presedintele UGIR-1903, Ioan Coraci. El a aratat ca masurile adoptate de Guvern pericliteaza stabilitatea economica si sociala si amplifica somajul.

"Noi am cerut ca impozitarea să înceapă de la o cifră de afaceri de 12.000 de euro, pentru că sub această cifră este vorba de firme de subzistență, firme cu potențial foarte redus, multe startup-uri care încă nu s-au consolidat". 

Mediul de afaceri avertizează că aplicarea impozitului forfetar în forma aprobată de Guvern va avea consecințe grave în economie. "În mod precis o să avem zeci de mii de firme, microfirme care vor da faliment și noi am făcut o analiză: putem avea un număr de șomeri de până la 100.000 datorită acestei reglementări", a declarat președinte CNIMM, Ovidiu Nicolescu.

ORDONANTĂ DE URGENTĂ cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 si reglementarea unor măsuri financiar-fiscale

Luând în considerare actualul context international, principalele caracteristici ale politicii bugetare în perioada următoare, care vor fi subordonate obiectivelor de sustinere a cresterii economice si de reducere a inflatiei si atingerii unui deficit bugetar la un nivel corelat cu obiectivele macroeconomice, având în vedere opiniile si recomandările Comisiei Europene si ale organismelor financiare internationale, referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare în sensul diminuării cheltuielilor curente de administrare si alocarea cu prioritate a resurselor către proiecte cu efect multiplicator în economie care reprezintă principalul mijloc de limitare a ritmului de scădere economică si de compensare partială a reducerii activitătii din sectorul privat, pentru păstrarea echilibrelor bugetare, sunt necesare unele măsuri menite să reducă volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveste nivelul deficitului bugetar.

Peste 93% din valoarea facturilor restante la 31 decembrie 2008 ale administrației centrale au fost achitate de Guvern, aceste plăți reprezentând aproape un miliard de euro, a anunțat primul-ministru Emil Boc, la finalul ședinței de Guvern.

“Suntem în termenul pe care ni l-am stabilit pentru achitarea facturilor restante lăsate de fostul Guvern, respectiv sfârșitul lunii martie, astfel încât statul să nu fie cel care creează blocaje în economie”, a afirmat șeful Executivului.

Guvernul a decis constituirea Fondului Român de Contragarantare, o propunere inclusă în planul de măsuri anticriză, a anunțat primul-ministru Emil Boc, la finalul ședinței de Guvern.

“Prin acest Fond, în valoare de 100 de milioane de euro urmărim menținerea și crearea de noi locuri de muncă”, a subliniat premierul.

Guvernul a aprobat astăzi un Memorandum cu tema „Îmbunătățirea mediului de afaceri – reducerea/simplificarea procedurilor administrative de autorizare a întreprinderilor”.

Memorandumul vizează reducerea a peste 20 de proceduri de autorizare și generalizarea implementării autorizării tacite pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul Programului Național de Reforme 2008-2010 (PNR), respectiv prin Planul de acțiuni suplimentare pentru implementarea PNR 2008-2009, ca răspuns la recomandările specifice de țară formulate de Comisia Europeană în Raportul strategic din 2007 și 2008 referitoare la îmbunătățirea mediului de afaceri.

In ziua de 19 martie 2009, magazinul Mengotti a celebrat un an de la deschidere si totodata imbogatirea portofoliului bucurestean cu un nou brand care vine sa sustina clasicul rafinament italian: Gucci.

Romania este prima tara straina in care deschidem un magazin, in afara Italiei unde detinem un lant de 12 magazine multibrand. Investitia necesara pentru patrunderea pe piata romaneasca si deschiderea acestui magazin cu branduri de lux s-a ridicat la circa 1.300.000 euro", declara Adriano Mengotti in urma cu un an, la evenimentul de inaugurare a magazinului de pe Calea Victoriei.

Decathlon da startul in Romnia!

Primul magazin al celui mai important retailer de articole sportive din lume se deschide in Bucuresti.

Situatiile financiare preliminare ale CNTEE Transelectrica SA aferente anului 2008, respectiv bilantul contabil si contul de profit si pierdere, sunt disponibile in anexe.

Nota: Situatiile financiare anexate sunt întocmite în conformitate cu standardele românesti de contabilitate, nu sunt consolidate la nivel de grup si nu au fost auditate.

Prezentare rezultate preliminare ale BRD - Groupe Société Générale aferente anului 2008 : conferința cu analiștii

"2008: Încă un an satisfăcător într-un context dificil"

"Daca in primele doua luni de la lansarea portabilitatii numerelor in Romania s-au portat, in medie, aproximativ 7.000 de numere pe luna, odata cu cresterea limitei de numere portate pe zi, pe parcursul celei de-a treia luni, s-au inregistrat peste 15.000 de noi numere portate, numarul total de portari realizate ajungand la inceputul lunii februarie la 31.514", a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Din numarul total de portari realizate, peste 26.000 sunt numere de telefonie mobila, in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat peste 5.000 de numere.

Ieri, 5 februarie 2009, la ora 17.00 s-a incheiat perioada in care se puteau depune ofertele pentru acordarea a doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA). Nicio companie dintre cele sase care achizitionasera caietul de sarcini nu a depus o oferta pana la sfarsitul zilei de ieri.

"Din semnalele primite din piata rezulta ca principala problema a acestor frecvente este pretul, pe care operatorii il considera prea mare. Vom propune Guvernului scaderea taxei de licenta si vom relua procesul de acordare a acestor licente cat mai curand posibil", a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

COMISIA NAȚIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE : ORDONANȚA NR. 65 / 29.01.2009

Începând cu data de 30.01.2009, pentru o perioadă de două săptămâni, se suspendă autorizația de funcționare a societății de servicii de investiții financiare BROKER S.A. Cluj, cu sediul social situat în Cluj-Napoca, str. Moților nr. 119, județul Cluj, identificată prin CUI 6738423 și înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J12/3038/1994.

Guvernul a adoptat măsurile de susținere a creșterii economice în contextul bugetului de stat pe anul 2009.

“Am adoptat astăzi forma bugetului de stat pe anul 2009, urmând ca acesta să fie discutat luni, cu partenerii sociali, după care va fi trimis spre dezbatere și aprobare Parlamentului”, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul ședinței Executivului. Premierul a adăugat că în cazul în care, în urma discuțiilor cu partenerii sociali, vor mai apărea recomandări sau sugestii, Guvernul se va întruni într-o altă ședință pentru a le discuta.

Delta Air Lines (NYSE: DAL) si partenerul de Joint Venture, Air France, au anuntat programul de zboruri directe regulate intre Aeroportul International Henri Coanda Otopeni din Bucuresti* si Aeroportul John F. Kennedy (JFK) din New York

Plecarea din Bucuresti va fi la ora 12.20 PM iar sosirea in New York la 4.05 PM. Zborul care va fi reluat din 2 iunie 2009, a fost programat pentru a satisface atat calatorii de afaceri cat si pe cei de agrement care zboara din capitala Romaniei catre cea mai mare piata de calatorie si cel mai mare centru financiar.

 

Briefing de presă susținut de primul-ministru Emil Boc, ministrul Finanțelor, Gheorghe Pogea la finalul ședinței de Guvern.

În primul rând am făcut o radiografie a anului economic 2008. În al doilea rând, am realizat o primă abordare guvernamentală cu privire la proiecția bugetară a anului 2009.  

Guvernul  aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, nivelurile impozitului pe mijloacele de transport prevăzute la articolul 263 alin. (4) și (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aplicabile în anul fiscal 2009.

Potrivit actului normativ, s-a stabilit că:

Guvernul a adoptat, în ședința din 10 decembrie, o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile.

Sprijinul se acordă pentru întreprinderile care realizează investiții care depășesc echivalentul în lei a 30 de milioane euro și creează cel puțin 300 de locuri de muncă. Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor pentru realizarea unei investiții inițiale.

Guvernul a modificat, printr-o Hotărâre adoptată în ședința de ieri, normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003, completări determinate de introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru locuințele livrate în cadrul politicii sociale.

Potrivit noilor reglementări din Codul Fiscal, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuințelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. Terenul pe care este construită locuința include și amprenta la sol a locuinței.

Instanțele judecătorești vor putea hotărî acordarea de anumite facilități la plata taxei judiciare de timbru, la cerere, pentru personale juridice, potrivit unei Ordonanțe de Urgență privind modificarea și completarea Legii 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, adoptate în ședința de joi a Executivului.

Actul normativ prevede facilități sub formă de reduceri, eșalonări sau amânări, pentru situațiile în care:

Bursa de Valori București anunță că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății desfășurată la distanță în data de 26 noiembrie 2008, a fost aprobată reducerea per total cu 51% a comisionului de tranzacționare pentru operațiunile specifice de pe segmentul de piața Deal acțiuni, de la 0,35% la 0,18%, corespunzător cu nivelul celui aplicat pieței Regular.

Noul nivel al comisionului de tranzacționare pentru segmentul de piață Deal se va aplica începând cu data de marți, 2 decembrie 2008.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat măsurile adoptate pentru operaționalizarea Planului de creștere economică și locuri de muncă.

Facilități pentru angajatori : Guvernul a decis, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi, ca angajatorii care creează locuri de muncă și încadrează șomeri aflați de peste 3 luni fără slujbă, să primească echivalentul în lei al sumei de 1.000 de euro pentru fiecare angajat. Această măsură va constitui un stimulent pentru încurajarea angajărilor, a declarat premierul Tăriceanu.

Operatorii economici cu activitate principală industria prelucrătoare pot beneficia de un sprijin financiar de până la 200.000 de euro într-un interval de până la trei ani, în cadrul Mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat, stabilit prin Programul de creștere a competitivității produselor industriale. Prin acest Program se acordă sprijin financiar în cadrul Sistemului de susținere și promovare a exportului cu finanțare de la bugetul de stat.

Guvernul a adoptat ieri o Hotărâre prin care majorează sprijinul financiar de care pot beneficia operatorii economici de la echivalentul în lei a sumei de 90.000 euro, cât era până acum, la 200.000 de euro. Aceasta este suma maximă acordată unui beneficiar de la bugetul de stat pentru un interval de până la 3 ani, cu plata eșalonată, pe bază de documente justificative. Suma minimă alocată pentru un proiect este egală cu echivalentul a 5000 de euro.

Autorizația de mediu va fi valabilă pe o perioadă de 10 ani, cu 5 ani mai mult decât precizează legislația în vigoare, a stabilit Guvernul, printr-o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, adoptată de Guvern în ședința de miercuri.

În ceea ce privește autorizația integrată de mediu aceasta va rămâne valabilă pe o perioadă de 10 ani, așa cum este precizat și în legislația în vigoare.

Colegiul Medicilor din Romania cu sediul in Bucuresti Bd. Timisoara nr.15, sector 6, vinde prin licitatie un teren in suprafata de 1416 mp situat in cartierul Baneasa, str. Madrigalului nr. 62A, sector 1, Bucuresti. 

Metodologia de desfasurare a licitatiei poate fi consultata la sediul CMR, seviciul administrativ. Mai multe relatii pot fi obtinute la telefon 0722670018.

In luna octombrie 2008 a crescut interesul clientilor pentru pietele administrate de BRM. Bursa Romana de Marfuri (BRM) a finalizat si adjudecat, in perioada 1 - 31 octombrie 2008, un numar de 200 de tranzactii. Valoarea totala de tranzactionare, de aproape 137 milioane lei a fost inregistrata pe cele doua piete administrate - Piata la disponibil si Piata licitatiilor, atat la sediul central cat si al terminalelor din teritoriu. Diferentele favorabile de pret obtinute pentru clientii bursei s-au cifrat la aproape 5,6 milioane lei.

In aceasta perioada, cea mai mare valoare de tranzactionare, de peste 104 milioane lei, a fost inregistrata pe Piata licitatiilor, unde au fost organizate 158 proceduri. Pe aceasta piata administrata de BRM au fost atribuite contracte de achizitii si vanzari, in urma procedurilor de achizitii de produse - electrozi, inseriatoare mecanice, prize, cazan incalzire centrala si servicii - tiparire, cadastru, reparatii generale, modernizari si reparatii cladiri. Beneficiari au fost printre altii: Spitalul Judetean de Urgente Buzau, C.F.R. Calatori, Posta Romana, C.F.R. Marfa, D.G.S.P. Iasi.

Operațiunea de predare-primire a carnetelor de muncă de către inspectoratele teritoriale de muncă către casele teritoriale de pensii, precum și cea de scanare a acestora, se vor finaliza până la 31 decembrie 2010, a decis Guvernul în ședința de astăzi.

Executivul a modificat, în acest sens, HG nr. 1768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la stagiul de cotizare realizat în sistemul de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001.

Bursa de Valori București informează că, reunit în ședința din data de 21 octombrie 2008, Consiliul Bursei a luat urmatoarele hotărâri cu privire la:

. Admiterea la tranzacționare pe piața reglementată administrată de B.V.B., în cadrul Sectorului Titluri de Capital – Categoria 2, a acțiunilor emise de către S.C. Contor Group S.A. Arad;

BRD-Groupe Societe Generale a fost declarata de organizatia Factors Chain International pe locul 3 in lume la categoria "Cel mai bun factor de export si de import". Aceasta performanta reprezinta recunoasterea internationala a calitatii serviciilor oferite de banca, BRD reusind imbunatatirea rezultatului obtinut anul trecut, respectiv locul 6 la aceeasi categorie.

Aceasta clasare confirma importanta pe care BRD o acorda calitatii serviciilor sale. Banca este liderul pietei romanesti de factoring, cu o cota de piata de 40% in 2007.

 

Colegiul Director al AVAS a hotarat sa nu incheie contractul de privatizare a S.C. IPROCHIM S.A. Bucuresti cu ofertantul selectat, respectiv consortiul format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-IPROCHIM, S.C. Proiect Bucuresti S.A. si S.C. ARNO Capital SRL.

Comisia Europeana a recomandat autoritatilor romane ca in procesele de privatizare sa nu includa conditii care pot reduce pretul, implicand, in felul acesta, elemente de ajutor de stat.

Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Societe Generale la 30 iunie 2008*:

Profitul brut din exploatare depaseste 770 milioane RON (209,7 milioane EUR), inregistrand o crestere cu 30% fata de primul semestru al anului 2007; Profitul net este cu 23% mai mare fata de rezultatul net inregistrat la 30 iunie 2007, atingand 515 milioane RON (140,3 milioane EUR); Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) la sfarsitul primului semestru este de 32,4%; Raportul cost/venituri se situeaza la un excelent nivel de 45,1%; Costul net al riscului se mentine la un nivel redus, de 103 puncte de baza.

COMUNICAT privind listarea Titlurilor de Stat la BVB

Luni, 28 iulie 2008, a avut loc evenimentul organizat de Ministerul Economiei si Finantelor, Banca Nationala a României si Bursa de Valori Bucuresti, prilejuit de admiterea la tranzactionare a titlurilor de stat.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a decis astazi, 24 iunie 2008, lansarea a doi noi indici incepand cu 1 iulie a.c.: BET-XT(Bucharest Exchange Trading Extended Index) si BETNG( Bucharest Exchange Trading Energy & Related Utilities Index).

BET-XT este un indice blue-chip si reflecta evolutia preturilor celor mai lichide companii tranzactionate în segmentul de piata reglementata, inclusiv SIF-urile, ponderea maxima a unui simbol in indice fiind de 15%.

Potrivit Raportului de audit al situatiilor financiare anuale, Bursa Romana de Marfuri a inregistrat la data de 31.12.2007 o pierdere contabila de 4.898.226 lei si o pierdere contabila cumulata de 9.440.742 lei.

Pierderile inregistrate nu sunt de natura sa afecteze stabilitatea si activitatea BRM, conducerea actuala a Bursei Romane de Marfuri luand masurile necesare pentru remedierea si echilibrarea situatiei financiare.

Prima tranzactie cu gaze naturale adjudecata la o bursa de marfuri din Romania s-a organizat astazi, 4 iunie 2008, in ringul gazelor naturale pe Piata la disponibil a Bursei Romana de Marfuri.

S.C. Electrocentrale Oradea S.A. a cumparat 9.500.000 mc de gaze naturale, care vor fi livrate in perioada 15 iunie- 31 iulie 2008. Vanzator a fost E-ON GAZ ROMANIA SA, care a oferit pretul final de 978 lei/1000 mc, cu 22 lei mai putin decat pretul de pornire.

Compania Gebruder Weiss (GW), cea mai mare firma privata din Austria in domeniul logisticii si transporturilor, face astazi cunoscute planurile de a construi un terminal ecologic in capitala Romaniei. Tehnologia de varf si indelungata experienta a Gebruder Weiss vor contribui la accelerarea procesului de integrare a Romaniei in UE.

"Nu vrem sa fim cei mai mari dar vrem sa fim cei mai buni din regiune iar constructia noului terminal ne aduce cu un pas mai aproape de scopul nostru", spune Wolfgang Niessner, CEO GW. "Cand investim, suntem intotdeauna preocupati sa gasim solutii solide din punct de vedere economic si sustenabile ecologic."

Bursa de Valori Bucuresti informeaza ca începând din data de luni 9 iunie 2008, orarul de tranzactionare se va prelungi cu doua ore, pâna la ora 16:30, atât pentru Piata Spot, cât si pentru Piata Derivatelor.

În urma demersurilor întreprinse de Depozitarul Central, au fost obtinute avizele necesare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de la Banca Nationala a României, pentru a putea pune în aplicare decizia Consiliului Bursei.

Consortiul JV Pizzarotti&Tirena Scavi a inceput luni lucrarile la primul sector al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, a anuntat Ministerul Transporturilor intr-un comunicat de presa. 

Potrivit contractului incheiat cu constructorul autostrazii, lucrarile la segmentul Bucuresti-Moara Vlasiei, care are o lungime de 19 kilometri, trebuie sa se finalizeze in noiembrie 2010. Harta sectorului de autostrada Bucuresti - Moara Vlasiei

EMME Development Holding (EDH) in parteneriat cu Rovere lanseaza un nou concept rezidential in valoare de 55 de milioane de Euro.

Luni 26 Mai au inceput lucrarile de constructie la ansamblul rezidential "Rovere Exclusive Concept". Fiind singular pe piata de profil prin prisma conceptului arhitectural si ambiental, proiectul se adreseaza unui segment exclusivist.

Bursa de Valori Bucuresti informeaza ca principalele subiecte cuprinse pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare si a Adunarii Generale Extraordinare care au avut loc în data de 19 mai 2008 au fost: aprobarea situatiilor financiare ale anului 2007, stabilirea obiectivelor si aprobarea bugetului pentru anul 2008 împreuna cu tarifele si comisioanele BVB, majorarea capitalului social simodificarea actului constitutiv al societatii.

Veniturile totale înregistrate de catre BVB în exercitiul financiar 2007 s-au ridicat la 54,2 milioane lei, cheltuielile totale au fost mentinute sub pragul de 20 milioane de lei, ceea ce a condus la realizarea unui profit net de 29 milioane lei, marcând astfel cel mai bun an de pâna acum.

Guvernul României a adoptat, luni 21 aprilie, ordonanța de urgență pentru aprobarea contractului de Parteneriat public-privat “Esplanada”, prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor a fost mandatat să semneze contractul cu investitorii privați din cadrul acestui proiect.

Proiectul, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, finanțat integral din fondurile investitorului privat, constă în realizarea unui centru urban care include clădiri, spații verzi, lucrări de amenajare și de infrastructură, cu toate echipamentele și dotările aferente și exploatarea acestuia potrivit destinației lor în condiții de eficiență economică.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca luni, 14 aprilie 2008, vor fi lansate noile instrumente financiare derivate care au drept activ suport actiuni listate la BVB si cursuri de schimb.

Contractele futures care vor fi disponibile la tranzactionare în cadrul Pietei Derivatelor administrate de BVB au la baza urmatoarele active suport:

Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență care încurajează micii întreprinzători: persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și întreprinderi individuale, a anunțat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, la finalul ședinței de Guvern.

Noile reglementări simplifică pașii întreprinși de cei interesați pentru înregistrarea și înființarea unei mici afaceri. „Odată cu adoptarea ordonanței de urgență, procedura este preluată în întregime de către registrul comerțului, prin directorii oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale”, a explicat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului.

Câștigul salarial mediu în luna februarie 2008

În luna februarie 2008, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 1543 lei, cu 5,7% mai mic față de luna precedentă. Câștigul salarial mediu nominal net realizat a fost de 1134 lei, în scădere față de luna precedentă cu 66 lei (-5,5%).

Alte stiri 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012