la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa | Social | Politic | Economic | Legislatie | Sanatate | Medicina | Sport | Divertisment | Anunturi | Utile | Forum | Magazin | Contact

Știrile zilei :

 

Magistrații Curții Constituționale a României au validat, luni, alegerile prezidențiale și a confirmat că Traian Băsescu a fost reales în funcția de președinte al țării, pentru un nou mandat de cinci ani.

Curtea Constituțională a transmis următorul comunicat de presă:

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiță, care a fost desemnat vineri de președintele Traian Băsescu să formeze Guvernul, a anunțat că va depune luni la Parlament lista Cabinetului, precizând că este adeptul unui Executiv de coaliție națională.

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiță, care a fost desemnat vineri de președintele Traian Băsescu să formeze Guvernul, a anunțat că va depune luni la Parlament lista Cabinetului, precizând că este adeptul unui Executiv de coaliție națională.

Asociația Pro Democrația (APD), Transparency International România (TI-România), Agenția de Monitorizare a Presei și Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vor solicita Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu organizarea, în același timp, a referendumului pentru parlamentul unicameral și reducerea numărului de aleși și a alegerilor prezidențiale.

În opinia celor patru organizații neguvernamentale, organizarea simultană a referendumului și scrutinului prezidențial îi va dezavantaja pe candidații la Președinție în raport cu șeful statului în funcție, Traian Băsescu.

Moțiunea de cenzură "11 împotriva României", inițiată de PNL și UDMR și susținută de PSD, a fost adoptată marți de Parlament cu 254 de voturi pentru și 176 împotrivă, a anunțat, în plen, secretarul Camerei Deputaților Valeriu Zgonea. El a precizat că au fost prezenți 448 de senatori și deputați, dintre care au votat 434.

"Din acest moment, Guvernul Emil Boc a pierdut încrederea Parlamentului", a declarat președintele Senatului, Mircea Geoană, care a condus ședința comună a legislativului. Liderul PSD a făcut un apel ferm la șeful statului să dea dovadă că "se poate ridica deasupra interesului electoral propriu", subliniind că social-democrații doresc instalarea unui Guvern de profesioniști independenți.

Sorin Oprescu deleaga competentele de edil al Capitalei viceprimarului Victor Iovici

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, miercuri, ca incepand cu data de 21 octombrie va delega toate competentele functiei pe care o detine catre viceprimarul general Victor Iovici.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și-a anunțat, oficial, luni, candidatura independentă la Președinția țării.

"Am decis să candidez la Președinția României", a spus Oprescu.

Președintele Traian Băsescu și-a anunțat, sâmbătă, la Sânnicolau Mare, județul Timiș, candidatura pentru un nou mandat la Președinția României.

Aflat într-o vizită în vizită în județ, șeful statului a fost întâmpinat, la Sânnicolau Mare, de o mulțime entuziastă, care a scandat "Băsescu președinte!", iar, ca un răspuns, el le-a confirmat că a luat decizia de a candida.

Congresul extraordinar al PSD+PC a adoptat, vineri, rezoluția pentru desemnarea lui Mircea Geoană drept candidat al Alianței la alegerile prezidențiale.

Liderul PSD și-a lansat noul proiect național în care obiectivul principal este "o singură Românie".

Miniștrii democrat-liberali au preluat vineri în întregime guvernarea, prin ocuparea portofoliilor rămase libere ca urmare a demisiei miniștrilor social-democrați și a ruperii coaliției de guvernare PSD - PD-L. În prezent, Guvernul are 11 membri.

Premierul Emil Boc a preluat conducerea interimară a Ministerului Educației, Cercetării și Inovării de la Ecaterina Andronescu. Șeful Guvernului a declarat că examenele de admitere în clasa a IX-a și de bacalaureat vor rămâne cele stabilite în perioada fostului ministru.

Miniștrii din PSD au anunțat demisia lor din Guvern, în semn de solidaritate cu ministrul de interne Dan Nica, a anunțat președintele partidului, Mircea Geoană.

Anunțul lui Mircea Geoană intervine după ce președintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru revocarea lui Dan Nica din funcția de viceprim-ministru și ministru al Administrației și Internelor.

Președintele Traian Băsescu a solicitat joi avizul președinților Senatului și Camerei Deputaților pentru organizarea unui referendum, în ziua alegerilor prezidențiale, prin care românii să fie consultați cu privire la înființarea unui Parlament unicameral, cu maximum 300 de membri.

Șeful statului a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că este necesară continuarea reformării statului, un element esențial fiind reducerea cheltuielilor de funcționare a acestuia.

Guvernul a decis în ședința de astăzi că scrutinul pentru alegerea președintelui României va avea loc duminică, 22 noiembrie 2009, urmând ca al doilea tur al alegerilor prezidențiale – dacă va fi cazul - să se organizeze pe data de 6 decembrie 2009, a anunțat Purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean.

Tot în ședința de astăzi, Guvernul a adoptat, printr-o Ordonanță de Urgență, completarea și modificarea Legii 370/2004 pentru alegerea Președintelui României. Ordonanța aduce doar modificări de natură tehnică, foarte importante pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral, a mai precizat Ioana Muntean.

Președintele Traian Băsescu a insistat joi, într-o emisiune la postul public de radio, asupra necesității reducerii cu 20% a numărului de funcționari publici, ca măsură menită să evite diminuarea resurselor de la bugetul statului.

Șeful statului a declarat că unul din cinci funcționari publici, care sunt 'inutili', trebuie să plece din actualul sistem 'mult supradimensionat', subliniind că nu diminuarea salariilor este măsura ce se impune în actuala situație economică a țării.

Băsescu: Raportul Comisiei Europene pe justiție conține atât aspecte pozitive, cât și negative

Raportul de monitorizare al Comisiei Europene, prezentat miercuri la Bruxelles, conține atât aspecte pozitive, cât și negative, iar, dincolo de acestea, există certitudinea că România a făcut progrese în justiție, a declarat președintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Sorina-Luminița Plăcintă, a depus, marți, jurământul de învestire în funcție, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni.

Președintele Traian Băsescu a felicitat-o, după depunerea jurământului, pe cea care a preluat ștafeta la MTS și a precizat că această remaniere este una ''specială'', care are loc "pe fondul unei crize morale'', criză cu doi parteneri: politicieni și mass-media. La ceremonia de învestitură a participat premierul Emil Boc și o parte a miniștrilor Cabinetului său.

Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, și-a anunțat, marți, într-o conferință de presă, demisia din funcție. Demisia a fost acceptată de președintele României, Traian Băsescu, care a semnat Decretul pentru constatarea vacanței unui post de membru al Guvernului.

Premierul Emil Boc a înaintat președintelui Traian Băsescu o nouă nominalizare pentru funcția de ministru al tineretului, în persoana doamnei Sorina Luminița Plăcintă (născută la 6 februarie 1965), senator în circumscripția electorală nr.41 Vrancea, colegiul uninominal nr.1, membru al Partidului Democrat-Liberal.

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a prezentat Programul Prezidential : ESTE ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ SCHIMBĂM PUTEREA LOR 

1.Presedintele României - Recontructia unei institutii, 2. Un proiect national pentru România - Recontructia unei societăti , 3. Viziunea unui Presedinte eliberat de interese electorale      

Crin Antonescu, președintele PNL : „Vreau să discutăm astăzi despre cazul doamnei Monica Iacob - Ridzi, care e unul întru totul semnificativ, simptomatic pentru starea jalnică a sistemului politic românesc în context de criză, a stării politice și morale ale actualilor guvernanți, într-un cuvânt, a sistemului pe care, așa cum am spus, de mai multă vreme, Traian Băsescu a început prin a-l contesta și a sfârșit prin a-l patrona.

Întâi și întâi vreau să vă spun că Partidul Național Liberal, în legătură cu acest caz, (pe detalii va intra imediat colega mea Alina Gorghiu) a luat câteva decizii politice. Primul pas pe care noi considerăm că trebuie să îl facem este o sesizare, un denunț către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție lăsat Procurorului General, prin care cerem începerea urmării penale pentru doamna ministru.

Partidul Social Democrat le va solicita democrat-liberalilor o discuție clarificatoare privind aplicarea protocolului de guvernare, a anunțat, vineri, președintele PSD, Mircea Geoană, subliniind că acesta este un subiect decisiv pentru partid, care, în absența unui răspuns corespunzător, va trebui să ia o decizie.

Potrivit lui Geoană, președintele Traian Băsescu este un factor de instabilitate, iar guvernarea trebuie să continue cu respectarea protocolului și respect între parteneri.

Președintele Traian Băsescu i-a solicitat primului-ministru Emil Boc o informare referitoare la planul de adoptare a legilor Educației, propuse de Comisia prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniile educației și cercetării din România.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului i-a solicitat primului-ministru să precizeze termenul pe care Executivul și l-a propus pentru adoptarea soluțiilor legislative, care au fost transmise Guvernului, inclusiv ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, în luna aprilie.

Discursul Primarului General, Sorin Oprescu, privind bilanțul de activitate la un an de la preluarea mandatului.

Se împlinește un an de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră și m-ați ales să conduc destinele Capitalei României. Și mai bine de un an de cand m-am retras din PSD și am candidat independent la Primăria Generală. V-am promis atunci că nu mă voi întoarce în partid și că voi lupta pentru interesele romănilor din postura de independent. Și m-am ținut de cuvânt!

Procesul-verbal privind centralizarea voturilor și atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European 7 iunie 2009.

Procesul-verbal privind centralizarea voturilor și atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European 7 iunie 2009.

Candidați - Partidul Național Liberal la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați - Partidul Național Liberal la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați – Alianța Electorală PSD+PC la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați – Alianța Electorală PSD+PC la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați - Partidul Democrat Liberal la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați - Partidul Democrat Liberal la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați – Uniunea Democrată Maghiară din România la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Candidați – Uniunea Democrată Maghiară din România la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009

Declarația Presedintelui Crin Antonescu la sfârșitul reuniunii Consiliului Național Executiv al Partidului National Liberal.

- Consiliul Național Executiv al PNL a validat lista propusă de BPC pentru alegerile europarlamentare: Locul 1 -  Norica Nicolai, 2 - Adina Vălean, 3 - Renate Weber, 4 - Ramona Mănescu, 5 - Cristian Bușoi, 6 - Ben-Oni Ardelean, 7 - Ovidiu Silaghi, 8 - Magor Imre Csibi, 9 - Cătălin Turliuc, 10 - Cristian Cojocaru, 11 - Ionel Muscalu, 12 - Radu Surugiu.

Declaratia noului presedinte al Partidului National Liberal, Domnul Crin Antonescu

. A fost o competiție intensă în PNL, dar corectă. Cel mai important lucru a fost că PNL a demonstrat că este capabil de schimbare, dar și de coeziune.

Guvernul a stabilit ziua de duminică, 7 iunie 2009, ca zi de referință pentru organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din anul 2009, a anunțat primul-ministru Emil Boc.

„La această dată, euroalegerile se vor desfășura în toate țările UE”, a precizat premierul, menționând faptul că Executivul a adoptat , în ședința de astăzi, un set de acte normative privind organizarea alegerilor europarlamentare.

Discursul susținut de primul-ministru Emil Boc, în Parlament, cu ocazia adoptării bugetului pe anul 2009.

Vreau să vă mulțumesc în numele Guvernului pentru votul de astăzi, un vot care este și unul de încredere pentru Guvern, este, de asemenea, și un vot de încredere pentru parteneriatul dintre Parlament și Guvernul României, și, nu în ultimul rând, un vot de încredere în favoarea Parteneriatului pentru România dintre PSD și PD-L.

Președintele Traian Băsescu, a semnat, miercuri, decretele de revocare a lui Dan Nica din funcția de interimar la Interne și din funcția de viceprim-ministru, și numirea acestuia în funcția de vicepremier și ministru al Internelor, jurământul urmând să aibă lor la ora 17.00, la Cotroceni.

Vicepremierul Dan Nica a fost validat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, prin vot secret cu bile, pentru a prelua și portofoliul de ministrul al Administrației și Internelor, obținând 310 voturi "pentru" și 113 voturi "împotrivă".

Președintele Traian Băsescu, a semnat marți, decretul pentru revocarea din funcția de ministru interimar al Administrației și Internelor a lui Dan Nica, anunță un comunicat de presă al Administației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, președintele Băsescu, a semnat marți, și decretul pentru numirea în funcția membru al Guvernului, ministru al Administrației și Internelor, a lui Liviu Nicolae Dragnea.

Premierul Emil Boc, în temeiul articolelor 106 și 107 din Constituție, a înaintat Președintelui României, Traian Băsescu, propunerea ca domnul Dan Nica, viceprim-ministru, să fie desemnat în calitate de ministru interimar al Administrației și Internelor, ca urmare a demisiei domnului Gabriel Oprea.

Ministrul Internelor, social-democratul Gabriel Oprea, și-a anunțat demisia din funcție, spunând că a deranjat prin numirile pe care le-a făcut și că nu va accepta să "plimbe mape și să fie un ministru marionetă".

Lista membrilor Guvernului Romaniei

Prim ministru - domnul Emil Boc

Biroul Electoral Municipal a anuntat candidații care au obținut mandate de deputat si de senator pentru Bucuresti

Camera Deputaților : PDL a obținut cinci mandate de senatori în colegiile 4, 5, 6, 11 și 12, aceștia fiind: Anca Boagiu - 39,39%, Vasile Blaga - 49,54%, Cristian Rădulescu - cu 48,32%, Radu Alexandru Feldman - 41,47% și Gabriel Mutu - 40,52% ; PSD a obținut în Capitală cinci mandate de senator în colegiile 3, 8, 9 și 10, aceștia fiind: Cristian Diaconescu - 41,82%, Dan Voiculescu - 44,88%, Cătălin Voicu - 45,25% și Ecaterina Andronescu - 48,82%. După redistribuirea la nivel național, mandatul atribuit PSD+PC a revenit candidatului din Colegiul 1 Sergiu Nicolaescu - 30,84% ; PNL a obținut două mandate de senator în colegiile 2 și 7, aceștia fiind: Crin Antonescu - 29,80% și Cristian Țopescu - 23,19% .

Senat : PDL a obținut 12 mandate de deputat în colegiile 4, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 24, 25 și 28, aceștia fiind: Costică Canacheu (40%), Brândușa Novac (35,30%), Theodor Paleologu (40,82%), Cătălin Croitoru (43,44%), Sulfina Barbu (49,1%), Cristian Petrescu (46,75%), Ștefan Pirpiliu (47,9%), Dan Radu Zătreanu (44,44%), Silviu Prigoană (58,96%), Florian Geantă (39,66%), Elena Udrea (43,43%) și Dănuț Liga (43,26%) ; PSD+PC a obținut în Capitală 11 mandate de deputat în colegiile 5, 6, 7, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23 și 26, aceștia fiind: Georgian Pop (33,40%), Rodica Nassar (39,81%), Florian Popa (33,96%), Sergiu Andon (33,56%), Florina Jipa (36,24%), Doina Burcău (41,25%), Oana Mizil (50,72%), Dumitru Chiriță (36,47%), Aura Vasile (51,07%) și Damian Florea (29,16%). După redistribuirea la nivel național, mandatul atribuit PSD+PC a revenit candidatului din Colegiul 19 Daniela Popa (43,63%); PNL a obținut cinci mandate de deputat în colegiile 1, 2, 3, 22 și 27, aceștia fiind: Bogdan Olteanu (26,68%), Dan Stamate Budurescu (25,83%), Ludovic Orban (28,78%), Alina Gorghiu (23,68%) și Cornel Pieptea (18,99%).

 

Biroul Electoral Municipal a anuntat, marti, repartizarea mandatelor de parlamentar pentru Bucuresti

SENAT (11 mandate) : PD-L - 5 mandate , PSD - 4 mandate , PNL - 2 mandate , UDMR - 0 mandate ; CAMERA DEPUTATILOR (27 mandate) : PD-L - 12 mandate , PSD - 10 mandate , PNL - 5 mandate , UDMR - 0 mandate

Biroul Electoral Central a anuntat, marti, repartizarea mandatelor de parlamentar

Senat : PD-L 51 mandate, PSD-PC 49 mandate , PNL 28 mandate , UDMR 9 mandate ; Camera Deputatilor : PD-L 115 mandate ,  PSD-PC 114 mandate , PNL 65 mandate , UDMR 22 mandate

Biroul Electoral Central a anunțat rezultate finale pentru Camera Deputatilor si Senat

Camera Deputaților : Alianța PSD+PC - 33,09%, PDL - 32,36%, PNL- 18,57%, UDMR- 6,17% ; Senat : Alianța PSD+PC - 34,16%, PDL - 33,57%, PNL - 18,74%, UDMR - 6,39%.

Biroul Electoral Municipal a anunțat rezultate finale pentru Camera Deputatilor si Senat la nivelul Capitalei

Rezultate Camera Deputatilor / Rezultate Senat

Delimitarea si numerotarea secțiilor de votare în Circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București , la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din 30.11.2008 .

Anexa la ordinul Prefectului Municipiului București nr 585/07.10.2008.

În conformitate cu prevederile art. 17 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, se aduce la cunostinta publica numarul de alegatori înscrisi în listele electorale permanente ale fiecarui colegiu uninominal, în urma transmiterii de catre Centru National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, dupa cum urmeaza:

Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale PNL

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale PSD + PC

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale PD-L

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale PNG-CD

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale PRM

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie ale UDMR

Candidati pentru Senat ; Candidati pentru Camera Deputatilor

Listele de candidati independenti in colegiile uninominale din Bucuresti la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 

Gheorghe Rădulescu Colegiul deputati 14 , Cristina Filip Colegiul deputati 17 , Sorin Marian Paveliu Colegiul deputati 25 , Lavinia Sandru Colegiul 22 Deputati .

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a anuntat ca Executivul a aprobat joi Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Potrivit hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, Bucurestiul a fost impartit in 40 de colegii: 28 pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat. Pentru deputati, sectoarele 1 si 2 au primit cate patru colegii,  in timp ce sectoarele 3, 4, 5 si 6, cate cinci colegii uninominale.

Declaratie publica a Primarului General Sorin Oprescu

"Dragii mei, Ies astazi in fata cetatenilor Bucurestiului pentru a comunica anumite chestiuni de principiu cu care doresc sa ma fac bine inteles, si , in mod normal, cu primele lucruri facute in cele cateva saptamani de mandate care s-au scurs deja.

Mesajul Primului-Ministru Călin Popescu-Tăriceanu în legătură cu raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

„Astăzi, Comisia Europeană a dat publicității raportul privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe domeniul domeniul justiției și luptei anticorupție.

Cerere de rexaminare a  Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989  

Președintele României, Traian Băsescu, a trimis astăzi, 18 iulie a.c., Parlamentului României cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

Decizia schimbării din funcție a prefectului Capitalei nu are nicio motivație politică, ci este strict legată de activitatea desfășurată până acum, în cadrul prefecturii, a spus Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul briefing-ului de presă de la Palatul Victoria.

Nu există nicio motivație de ordin politic, în ceea ce privește schimbarea din funcție a prefectului Capitalei”, a declarat Primul-ministru Tăriceanu.

Biroul Electoral Central : Voturi valabil exprimate pe partide pentru alegerea Primarului General al Municipilui Bucuresti 15 iunie 2008

Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central : Proces verbal privind centralizarea pe tara a rezultatelor si constatarea rezultatului pentru alegerea Primarului General al Municipilui Bucuresti 1 iunie 2008

a. Numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale din circumscripțiie electorale din județ

 

Biroul Electoral Central : Voturi valabil exprimate pe partide pentru alegerea Primarului General al Municipilui Bucuresti 1 iunie 2008

Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central : Mandate atribuite pentru Consilieri Locali

Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central : Proces verbal privind centralizarea pe tara a voturilor si constatarea rezultatului pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti 1 iunie 2008 

a. Numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale din circumscripțiie electorale din judet

Marian Vanghelie poarta o parte din vina in cazul batranilor escrocati.

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5, Cristian Banu, a declarat ca inselarea mai multor batrani de catre o retea de escroci, din care fac parte si angajati ai Primariei, este urmarea neglijentei cu care primarul Marian Vanghelie intelege sa conduca institutia. 

SORIN OPRESCU: "Toți primarii de până acum ai Capitalei au fost „buni gospodari”. Nu a fost unul care să plece mai sărac decât a venit. În schimb, toți au lăsat Capitala mai săracă, iar bucureștenii mai nefericiți."

Multă lume încă mai crede că primarul capitalei trebuie să fie, în primul rând, „un bun gospodar”. Partidele, candidații la primărie, primarii în funcție, mass-media, toți promovează convingerea că primarul este omul care se ocupă exclusiv de trafic, transport, străzi, parcuri, gunoi, câini etc.

Ludovic ORBAN și-a lansat programul pentru dezvoltarea Capitalei

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Ludovic ORBAN, și-a lansat, luni, programul pentru dezvoltarea Bucureștiului. Programul a fost prezentat de pe acoperișul Ministerului Transporturilor, locația nefiind aleasă întâmplător: Ludovic ORBAN a dorit să-și prezinte viziunea asupra Bucureștiului dintr-o locație care oferă perspectivă. „Am ales această locație deoarece, de aici, avem o perspectivă asupra Bucureștiului, dar și pentru a arăta, simbolic, că deja am o astfel de perspectivă asupra Bucureștiului", a explicat ORBAN.

Vasile Blaga : Ce ma recomanda

Toata viata am avut de-a face cu administratia. De cand am fost prefect la numai 33 de ani si pana astazi, mi-am pus spiritul organizatoric in slujba oamenilor. Fie ca am reusit sa fac reforme importante ca Ministru al Administratiei si Internelor, fie ca am contribuit la cladirea Partidului Democrat.

Cristian Diaconescu : De ce nu ma tem de cuvantul "Daca"

În ultimele zile și săptămâni sunt înconjurat și asaltat de cuvântul “DACÔ. De aceea am început să mă gândesc tot mai mult la o poezie de Rudyard Kipling pe care, la vârsta de opt ani, tata mi-a pus-o în față și mi-a spus că, în ziua în care voi ști să o citesc cu sufletul înseamnă că sunt pregătit să vorbesc cu OAMENII. 

”Declarațiile lui Cozmin Gușă țin loc de ofertă electorală a unui candidat fără șanse. În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Municipiului București, nu există nicio decizie care să incrimineze în vreun fel Primarul General. 

Cozmin Gușă, un candidat fără șanse, dar pasionat de funcția de primar general, recurge la acuze nejustificate la adresa mea, considerând că astfel va reuși să suplinească lipsa unei oferte concrete pentru cetățenii Capitalei. Îl anunț pe Cozmin Gușă că pentru toate atacurile murdare pe care le-a instrumentat împotriva mea, nicio instanță din București, nici din România sau din lume nu-l va putea absolvi de vină.” Adriean VIDEANU Primar General al Municipiului București

Proces Verbal de Afișare a Candidaturilor Definitive pentru Funcția de Consilier General

Astazi 30.04.2008, am constatat ca au ramas definitive urmatoarele candidaturi pentru functia de Consilier General al Municipiului Bucuresti :

Proces verbal de ramanere definitiva a candidaturilor pentru functia de Primar General

Astazi 30.04.2008, s-a constatat ca au ramas definitive urmatoarele candidaturi pentru functia de Primar General al Municipiului Bucuresti:

HOTARÂRE În temeiul art.55 pct.8 lit. "a" pct. 12 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, republicata cu modificarile si completari le ulterioare; În urma tragerii la sorti efectuate de presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti în prezenta majoritatii membrilor Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti

Articol unic: Stabileste numarul de ordine de pe buletinele de vot care cuprind candidatii propusi de partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinând minoritatilor nationale si candidatii independenti la functia de Primar General al Municipiului Bucuresti si candidatii propusi de partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinând minoritatilor nationale la functia de Consilier General al Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza:

Articolul "168 de case "sociale"de lux electorale" publicat astăzi în cotidianul „Gândul” și semnat de Maria Manoliu a devenit subiect de campanie electorală pentru candidații PSD la primăriile de sector ale Municipiului București.

Din păcate, articolul conține o serie de erori, în ciuda precizărilor pe care Primăria Municipiului București le-a oferit oridecâteori i-au fost solicitate în legătură cu acest subiect. În speranța unei corecte informări a publicului de către mass-media, revenim cu următoarele precizări:

Discursul candidatului PNL la Primăria Sectorului 5, Cristian Banu, cu ocazia lansării campaniei “Salvează Sectorul 5”

Suntem aici pentru a da un semnal de alarmă față de modul în care a fost administrat până acum sectorul 5. Iată! Toate aceste camioane sunt pline de gunoi adunat de voluntarii organizatiei sector 5 PNL. Sunt dovada nepăsării și a mizeriei în care conducerea administrației locale a găsit de cuvință să scufunde sectorul 5!

Candidatii liberali la primaria capitalei si la primariile de sector : 

Ludovic ORBAN pentru Primaria Capitalei, Andrei Chiliman pentru Primăria Sectorului 1, Dragoș Dincă pentru Primăria Sectorului 2, Teodorei Bertzi pentru Primaria Sectorului 3, Andrei Petrescu pentru Primaria Sectorul 4, Cristian Banu pentru Primaria Sectorul 5, Antonel Tănase pentru Primăria Sectorului 6

Declaratia Summit-ului NATO de la Bucuresti

1. Noi, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice, ne-am întâlnit astăzi pentru a extinde Alianța și pentru a întări în continuare capacitatea noastră de a răspunde actualelor și noilor amenințări de securitate specifice secolului XXI. Am evaluat progresele semnificative pe care le-am făcut în ultimii ani pentru transformarea NATO, convenind că acesta este un proces care trebuie să continue. Recunoscând valoarea durabilă a legăturii transatlantice și a NATO ca for esențial de consultări pe tema securității între Europa și America de Nord, ne-am reafirmat solidaritatea și coeziunea, precum și angajamentul asupra viziunii comune și valorilor democratice pe care le împărtășim, cuprinse în Tratatul de la Washington. Principiul indivizibilității securității aliate este fundamental. 

Alte stiri 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     LaMedic.ro     | laExecutareSilita.ro |laHotel.ro|     laZiar.ro     |la-Facultate.ro|la-Mall.ro|la-Masa.ro|     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012