la-Bucuresti.ro     


Fondat 2008     |                     Site dedicat informarii bucurestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Magazin  |  Contact

Știrile zilei :

 

Lege nr. 330 din 5 noiembrie 2009 - cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice . Publicat in Monitorul Oficial nr. 762 din 9 noiembrie 2009 (M. Of. nr. 762/2009).

Publicat in Monitorul Oficial nr. 762 din 9 noiembrie 2009 (M. Of. nr. 762/2009).

Guvernul a adoptat, în ședința de astăzi, o hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, a anunțat ministrul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, Mariana Câmpeanu, la finalul ședinței de Guvern.

Hotărârea reglementează condițiile și procedurile de acordare a drepturilor de indemnizație pentru creșterea copilului.

Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare, pe pagina proprie de web a autorității administrației publice locale emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz, potrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobată în ședința de ieri a Guvernului.

Noile reglementări modifică și completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care urmărește armonizarea legislației naționale, specifice autorizării executării lucrărilor de construcții, cu legislația comunitară și legislația română pentru protecția mediului care transpune directivele europene în domeniu.

In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie, in scopul asigurarii conditiilor optime de desfasurare a evenimentelor organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna, vor fi instituite restrictii de circulatie pe urmatoarele artere rutiere:

- in perioada 02.12 – 06.12.2008, pentru eliberarea parcarii si realizarea amenajarilor necesare desfasurarii evenimentelor, se restrictioneaza parcarea si  partial circulatia pe Bd. Unirii, pe ambele sensuri, intre Bd. Regina Maria si P-ta Constitutiei, dupa cum urmeaza:

DISCURSUL PRIMARULUI GENERAL SORIN OPRESCU - lansare evenimente organizate de PMB de sărbători -

Suntem deja în luna decembrie și este momentul să anunț bucureștenii ca orașul lor va îmbrăca haine noi, de sărbătoare. Deși se pare că trebuie să mai așteptăm până ninge, noi ne pregătim să vă oferim o IARNĂ CA-N POVEȘTI. 

O pârghie importantă prin care Guvernul acționează pentru susținerea industriei auto, afectată de criza financiară internațională, este modificarea legislației privind taxa pe poluare, a anunțat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, la finalul ședinței de Guvern.

„Printr-o Ordonanța de urgență adoptată astăzi, Guvernul a hotărât majorarea de trei ori a cuantumului taxei pe poluare pentru toate autovehiculele înmatriculate pentru prima dată în România. Ordonanța reia, totodată, măsura adoptată deja de Guvern pentru mașinile euro IV, respectiv scutirea de la plată pentru toate autovehiculele noi înmatriculate atât în România cât și în celelalte state UE, după 15 decembrie 2008”, a afirmat Camelia Spătaru.

Guvernul a luat, în ședința de astăzi, o serie de măsuri pentru stimularea construcției de locuințe, a anunțat Camelia Spătaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, a fost majorat atât cuantumul, în procente, cat și limita de bani de care pot beneficia, ca primă anuală, tinerii care economisesc la băncile care au programe pentru locuințe.

Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, o serie de modificări și completări pentru Legea cazierului judiciar.

Noul act normativ operează distincția între regimul aplicabil persoanelor fizice și celor juridice. Astfel, sunt reglementate condițiile în care persoanele juridice se înscriu în cazierul judiciar și se scot din evidență, precum și care sunt demersurile necesare în vederea obținerii copiilor de cazier judiciar pentru acest tip de persoane.

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 4 decembrie 2008, un proiect de Lege privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Proiectul completează prevederile substanțiale și procesuale privind pedepsele din noile Coduri penal și de procedură penală, astfel:

Guvernul a prelungit termenul de acordare a contravalorii în lei a trusoului pentru nou-născuți, prevăzut de Legea nr.482/2006, până la sfârșitul anului 2009, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate în ședința de ieri.Potrivit legii, suma reprezentând contravaloarea trusoului era de 150 lei noi.

Termenul până la care se acorda contravaloarea în bani a trusoului pentru nou-născut, în valoare de 150 lei noi, era stabilit până la sfârșitul acestui an. Evaluările realizate la nivelul autorităților administrației publice locale au arătat că există dificultăți în găsirea unui furnizor care să asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-născuți, ceea ce conduce la imposibilitatea acordării dreptului persoanelor îndreptățite.

Primăria Municipiului București a preluat astăzi locațiile de parcare amenajate abuziv în Capitală de către societatea Dalli Exim SRL și care fac obiectul notificării numărul 2803 emisă în luna octombrie a acestui an.

Potrivit documentului, 11 parcări situate în zona centrală a Bucureștiului și aflate în administrarea Dalli Exim nu fac obiectul nici unui act adițional la contractul 20/1995 încheiat de această societate cu Consiliul General al Municipiului București. În consecință, ele intră din nou în domeniul public, începând de astăzi.

Veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate, beneficiază în anul 2008 de un ajutor anual în cuantum de 111 lei/persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice. De ajutorul anual va beneficia un număr de 84.107 persoane.

Hotărârea adoptată astăzi prevede că sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, Ministerului Apărării, Ministerului Internelor și Reformei Administrative și Serviciului Român de Informații.

 

Modificarea comisioanelor stabilite în contractul de împrumut bancar și introducerea de noi comisioane pe parcursul derulării contractului, fără acordul consumatorului, sunt interzise, a decis Executivul în ședința de miercuri.

Guvernul a aprobat miercuri, o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative privind protecția consumatorilor.

Pe data de 19 noiembrie 2008, Consiliul Teritorial al Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania a luat in discutie proiectul “Dambovita Center”. In legatura cu acest subiect, prezentam urmatorul comunicat:

Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania sustine proiectele imobiliare de dezvoltare a Capitalei, fiind in acelasi timp interesata ca aceste noi obiective sa se situeze la standarde de calitate cat mai inalte.

Palatul Național al Copiilor trece în administrarea Consiliului General al Municipiului București, menținându-și destinația privind activitatea educativă extrașcolară pentru copii și tineri. Guvernul a adoptat în ședința de astăzi Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii învățământului nr. 84/1995.

Potrivit actului normativ, terenul și clădirea în care își desfășoară activitatea Palatul Național al Copiilor, aflate în domeniul public al statului, trec din administrarea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului în administrarea Consiliului General al Municipiului București.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de inculpatul GADEA DORU si fata de invinuitul DICU GHEORGHE, inspectori in cadrul Serviciului Inspectie Disciplina in Constructii si Respectare Reglementari - Directia Inspectie si Control General, institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, la data de 4 noiembrie 2008, cei doi functionari au pretins de la un denuntator o suma de bani, aspect ce s-a repetat in cazul invinuitului Dicu Gheorghe si la data de 11 noiembrie 2008, iar data de 12 noiembrie 2008 inculpatul Gadea Doru a primit suma de 1.000 RON de la denuntator, fiind prins in flagrant delict de procurori.

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi trecerea imobilelor situate în Piața Națiunilor Unite nr. 107-108, municipiul București, din proprietatea publică a statului și din administrarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în proprietatea publică a municipiului București și în administrarea Consiliului General al Municipiului București.

Cele 2 clădiri cuprind 128 de apartamente cu destinația de locuințe de necesitate și vor oferi cazare temporară persoanelor care necesită locuință în perioada efectuării lucrărilor de consolidare a clădirilor cu risc seismic și chiriașilor evacuați din imobilele naționalizate.

La sediul Instituției Prefecturii Municipiului București a avut loc marți, 4 noiembrie 2008, prima ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de după alegerea noului Consiliu General.

În cadrul acestei ședințe, care a fost condusă de prefectul Municipiului București, dl. Ion Țincu, a fost ales președintele Autorității.

Primăria Generală a Municipiului București înființează primul Dispecerat Integrat de Urgență destinat intervenției rapide pe probleme legate de rețelele edilitare: apa, canal, gaz, telefonie, electrica, radet, ratb, luxten, de drumuri: gropi, tasări, surpări, canale lipsă și de semaforizare. 

În acest sens s-a deschis o linie telefonica gratuită 0800 800 882 la care se primesc toate apelurile cetățenilor.

Informații și instrucțiuni pentru persoanele ce urmează să susțina proba teoretică în vederea obținerii permisului auto după data de 01.10.2008

Începând cu data de 01.10.2008, la Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului- Bucuresti, se va derula activitatea de examinare la proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere pe calculator pe un număr de 60 stații  examinare amplasate în 3 săli la sediul din sos. Pipera, nr. 49, sector 2, București.

Incepand de astazi, portabilitatea numerelor de telefon fix si mobil este disponibila pentru utilizatorii din Romania. "Oricine doreste sa isi pastreze numarul, dar sa schimbe furnizorul de servicii de telefonie, poate merge de astazi sa depuna cererea de portare la operatorul pe care l-a ales. In maxim 10 zile, numarul sau va functiona in noua retea", a declarat Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii, in cadrul conferintei internationale cu tema "Reglementarea comunicatiilor electronice - Utilizatorul final pe primul loc".

Presedintele ANC a estimat ca in primii doi de la introducerea portabilitatii numerelor, in Romania se vor porta aproximativ 20-25% dintre numerele de telefonie mobila.

Depozitele constituite de persoanele fizice la oricare dintre instituțiile de credit participante la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar vor fi garantate până la suma de 50.000 euro pentru o perioadă de cel puțin un an.

Guvernul a modificat astăzi OG nr. 39/1996 privind înființarea și funcționarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, a anunțat premierul Călin Popescu-Tăriceanu la finalul ședinței Executivului.

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență prin care se modifică și se completează unele acte normative în vederea eliminării legăturilor dintre nivelul anumitor drepturi acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj și nivelul salariului de bază minim brut pe țară.

Astfel, potrivit noilor reglementări, sumele primite de către angajatori pentru încadrarea absolvenților, ucenicilor, elevilor și studenților pe perioada vacanțelor și a persoanelor în vârstă de peste 45 de ani, nu vor mai fi determinate în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, și în funcție de un indicator social de referință.

Elevii, studenții, masteranzii, doctoranzii, medicii aflați la specializare și cursanții din Republica Moldova și Ucraina, cei de origine etnică română din afara granițelor țării, cetățenii români cu domiciliul în străinătate, precum și cetățenii străini, bursieri ai statului român, care studiază în instituții și unități de învățământ din România, vor primi, începând cu anul școlar/universitar 2008-2009, burse mai mari.

Guvernul a majorat, printr-o hotărâre adoptată în ședința de astăzi, cuantumul burselor pentru aceste categorii de bursieri. Astfel: elevii și studenții vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 65 de euro/lună; masteranzii, medici aflați la specializare și cursanții aflați la stagii de specializare/perfecționare postuniversitară vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 75 de euro/lună; doctoranzii vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 85 de euro/lună.

Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare din Romania si ITS Events Management va invita sa participati la Salonul Imobiliar Bucuresti, eveniment ce se va desfasura in perioada 11- 14 septembrie 2008. 

Evenimentul este alcatuit din Congresul International Imobiliar Bucuresti, aflat la cea de-a III- a editie, si prima editie a expozitiei imobiliare SIB Expo. Congresul are loc la hotel Athenee Palace – Hilton Bucuresti si se adreseaza specialistilor, iar expozitia SIB Expo se organizeaza în Piata Revolutiei si este deschisa publicului larg.

Linia 102 va circula pe un traseu prelungit

In vederea cresterii ariei de servire si pentru fluentizarea circulatiei pe Str. Luica, incepand cu data de 20.07.2008, linia 102 (respectiv 602 in zilele de duminica) va circula pe un traseu prelungit (comun cu linia 116) de la actualul terminal 'Sos. Giurgiului' pe Str. Luica, Sos. Giurgiului si Str. Garii Progresul pana la 'Gara Progresul'.

„Cadrul legal pentru a cumpăra după cinci ani loc în chirie pentru tineri există.  Astăzi am luat decizia ca reglementările legislative să fie completate astfel încât locuințele ANL aflate în chirie tinerilor sub 35 de ani vor putea fi vândute după cinci ani”, a explicat primul-ministru Tăriceanu.

În vederea bunei desfășurări a lucrărilor de reabilitare a străzii Berthelot, în perioada 07 iulie – 10 octombrie a.c. se vor impune următoarele măsuri de restricționare a traficului, în perioada:

- 07 iulie – 16 august – Str. Berzei – Str. Popa Tatu ; Rutele ocolitoare – Str. Popa Tatu – Str. Mircea Vulcănescu – Str. Berzei;

„Pentru familiile cu venituri reduse,  ajutorul pentru încălzire va crește de la 233 la 262 lei. Ca și până acum, ajutorul de încălzire se acordă în funcție de veniturile obținute de fiecare membru al familiei și ajutoarele mai mari sunt pentru cei cu venituri mai mici”, a mai afirmat Premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Începând cu data de 18 iunie 2008 vor fi demarate lucrările de execuție ale pasajului subteran din zona intersecției Șoseaua București - Ploiești (DN 1) - Bulevardul Aerogării - Bulevardul Ion Ionescu de la Brad.

La cereare Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri  Naționale, Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat următoarele:

Aproape 5% din populația Capitalei nu a primit taloanele pentru analize în cadrul Programului Național de Evaluare a Stării de Sănătate a Populației.

"Sunt multe taloane returnate la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) din diferite motive" a declarat președintele CASMB, dr. Adina Geană, care a precizat că CNAS are un contract cu Poșta Română, care primește de la Imprimeria Română taloanele pe care apoi le distribuie cetățenilor.

Primăria Capitalei a avizat instituirea circulației în sens unic pe următoarele străzi:

- str.Alunișului, dinspre șos.Giurgiului spre șos.Olteniței;

Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) s-a intrunit astazi, 30 mai 2008, la sediul AFM pentru a valida lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora, care vor participa in anul 2008, in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national.

Tot in aceeasi sedinta s-a stabilit si numarul de autoturisme, precum si suma alocata pentru fiecare producator validat, in parte, prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art. 4, alin. (3) din Ordinul 535 din 6 aprilie 2008).

Centrul medical pentru copii Bambino, care funcționează în Spitalul Universitar Elias, a fost deschis oficial, miercuri, de șeful secției de pediatrie, medicul Elena Dan, în prezența mai multor medici, pacienți, copii și jurnaliști. 

"Am considerat că putem face mai mult pentru copii noștri și de aceea am vrut să înființăm acest centru având ca nucleu centrul medical al Fundației Dan Marțian", a spus medicul Elena Dan, adăugând că Bambino funcționează în sistem ambulator în patru cabinete din spitalul Elias.

Incepand din data de 31.05.2008, liniile 19, 23 si 27 vor functiona pe Cal. Dudesti

Ca urmare a finalizarii lucrarilor de reabilitare a caii de rulare de pe Calea Dudesti, incepand cu data de 31.05.2008, liniile 19, 23 si 27 vor reveni pe traseele anterioare, astfel:

 

Persoanele adulte cu handicap din sectorul 1 pot beneficia de servicii medicale și psiho-sociale gratuite, în centrele de recuperare neuromotorie ''Icar'' și ''Phoenix'', prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1 (DAGSPC).

Pentru a putea beneficia gratuit de zece ședințe de recuperare neuromotorie, persoanele solicitante trebuie să fie încadrate într-un grad de handicap de tip neuromotor și să aibă domiciliu stabil pe raza sectorului 1, se arată într-un comunicat transmis.

Crucea Rosie Romana lanseaza a lansat un apel umanitar de urgenta, In beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, In prezenta Excelentei Sale, Domnul Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze In Romania.

Primele personalitati care s-au alaturat campaniei sunt: Mihaela Radulescu, voluntar al Crucii Rosii Romane, Ilie Nastase, Camelia Sucu, Ion Tiriac si Fundatia Marius Ivan.

În România, doar 21.900 dintre cele peste 567.542 de persoane cu dizabilități (3,8%) au un loc de muncă și doar 0,1% din totalul persoanelor angajate din țara noastră sunt persoane cu dizabilități, relevă statisticile ANPH.

În ceea ce privește numărul adulților cu handicap din Capitală, dintre cei 44.925, doar 901 sunt instituționalizați. Un procent destul de îngrijorător se regăsește și în rândul copiilor cu handicap din Capitală. Dintre cei 3955 de copii cu handicap, doar 466 sunt instituționalizați.

Familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar vor putea beneficia de locuințe sociale.

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, o  Ordonanță de Urgență prin care au fost modificate două acte nomative: Legea Locuinței nr. 114/1996 republicată, cu modificările și completările ulterioare și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 74/2007, privind asigurarea fondului de locuințe sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari.

Indemnizațiile cu caracter reparatoriu pentru persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată după 6 martie 1945, precum și pentru cele deportate în străinătate și pentru prizonieri vor fi majorate, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate astăzi de Guvern

Actul normativ adoptat astăzi stabilește acordarea unei indemnizații lunare de 200 de lei noi (2 milioane lei vechi) pentru fiecare an de detenție, strămutare în alte localități, deportare în străinătate sau prizonierat, indiferent dacă persoanele îndreptățite sunt sau nu pensionate.

Începând cu 3 mai 2008, România va parcurge etapele finale de închidere a Planului național de numerotație (PNN), ceea ce înseamnă că toate numerele, indiferent dacă sunt locale sau naționale, se vor forma cu prefix (prefixul național „0” + indicativul de arie geografică).

Astfel, abonații furnizorilor de servicii de telefonie fixă vor putea fi apelați doar prin formarea întregului număr național de 10 cifre (prefix + număr local), pentru toate apelurile locale sau naționale.

Centrul de Consiliere și Testare Voluntară HIV/SIDA din București s-a redeschis, după ce a fost mutat din incinta Institutului Cantacuzino într-un spațiu nou amenajat la parterul Policlinicii Diham, se arată într-un comunicat al Fundației Romanian Angel Appeal (RAA).

Echipa Centrului este alcătuită din asistenți medicali specializați în consiliere, de serviciile lor putând beneficia orice persoană care dorește să-și facă testul HIV sau care are recomandare de la medic pentru testare HIV.

Complexul multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cu ocazia inaugurării instituției. 

El a adăugat că deschiderea centrului face parte din programul de creștere a calității vieții, a nivelului de sănătate pentru locuitorii sectorului 1.

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, reluarea Programului de stimulare a Parcului auto național pentru anul 2008, a anunțat ministrul Mediului și Dezvoltării Durabile, Attila Korodi.

Prima de casare oferită în acest an va fi de 3.000 lei, iar numărul total de beneficiari va fi de 40.000. Suma totală alocată de la Fondul de Mediu este de 120 milioane lei. Programul se va aplica până la data de 12 decembrie 2008. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență, Ministerul Mediului va aproba instrucțiunile privind modalitățile de aplicare a actului normativ.

METROREX anunta publicul calator ca, incepand cu data de 25.04.2008, va asigura prelungirea cu o ora a programului de circulatie  a trenurilor  de metrou, pentru zilele  de vineri si sambata.

Prelungirea programului de circulatie  pana la orele 24.oo asigura de fapt mentinerea deschisa a statiilor de metrou pana la orele 01.oo . 

Majorarea alocațiilor de hrană în spitale și creșe, incepand cu 1 mai 2008.

Începând cu 1 mai,  vor fi majorate alocațiile de hrană  în spitale și în creșe. Alocațiile de hrană în spitale și creșe nu a mai fost modificat din anul 2006.

Considerații de ordin general : In contextul socio-economic actual, este important de avut în vedere, la analiza stadiului aplicării legilor proprietății, evoluția tehnico-juridică a acestora, etapele consumate, cauzele care au determinat încetinirea procesului de retrocedare, precum și semnificația numărului mare de sesizări formulate de cetățenii beneficiari ai normelor speciale din domeniul proprietății.

Tribunalul Municipiului București, Secția de contencios administrativ și fiscal a admis cererea de chemare în judecată formulată de dl. Sande Varjoghe având ca obiect anularea concursului desfășurat pentru ocuparea postului de director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Prin soluția acordată în dosarul nr. 5326/3/2008, instanța de judecată a anulat atât Decizia nr. 3/30.01.2008 a Comisiei de soluționare a contestațiilor prin care a fost respinsă contestația formulată de dl. Sande Varjoghe cât și concursul desfășurat în perioada 09 - 23.01.2008 pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Național al Literaturii Române.

Dosar nr. 2580/2/2008 (Număr în format vechi 1008/2008) / DECIZIA CIVILĂ NR. 704 Ședința publică de la 25 Aprilie 2008

Pentru aceste considerente, față de disp.art. 312 al. 3 rap.la art. 3041 C.pr.civ., Curtea va admite recursul formulat de contestatorul Oprescu Sorin Mircea, va modifica în tot sentința primei instanțe și, pe fond, va admite contestația, va anula Hotărârea nr. 30/23.04.2008 data de Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București nr. 42, va valida candidatura contestatorului la funcția de Primar General al Municipiului București,  și va dispune totodată înregistrarea acestei candidaturi, ca independent, la alegerile locale din luna iunie 2008.

Declarația de presă a doamnei judecător Lidia Bărbulescu, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, referitor la cazul Bordei

In legatura cu declaratiile facute in cadrul emisiunii ”Nasul” difuzate pe postul de televiziune B1 TV din data de 9 aprilie 2008 , Consiliul Superior al Magistraturii exprima urmatoarea pozitie :

Linia 19 va avea un traseu modificat prin Calea Dudesti

In continuarea lucrarilor de modernizare a caii de rulare a tramvaielor de pe traseul liniei 34, incepand cu data de 07.04.2008, vor fi demarate lucrarile de reabilitare pe Sos. Mihai Bravu, intre Bd. Camil Ressu si Calea Vitan.

Alte stiri 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2012